Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Plajyolu’na Sahil Güvenlik geliyor!

İzmit Plajyolu mevkiinde yer alan yeşil alanda Sahil Güvenlik Komutanlığı yerleşkesi kurulacak. Sahilde bir iskele inşa edilecek ancak yürüyüş yolu halka açık olacak.

İzmit Plajyolu mevkiinde yer

ugur 1Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Meclis toplantısında İzmit Yenimahalle’de yer alan sahil şeridinde Sahil Güvenlik birimlerine kullanım alanı ve iskele yapım imar izni görüşüldü. 1 emsal ve 3 kat yapılaşma iznini içeren bakanlık teklifiyle ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı’na en uygun yerin verilmesi gerektiği konuşuldu. Mecliste konuşan Gökmen Mengüç, “Biz bu konuda Gebze’den Kandıra’ya kadar bütün sahil şeritlerini taradık. Bunun için gerekli incelemeleri yaptık ve en az dolgu yapmak suretiyle bir iskele inşa edilecek bu alanda karar verdik. En az 6 alternatif alan belirledik. Bu alanların tamamı arazide incelendi” dedi.

BÖLGEYE DİSİPLİN GETİRECEK

Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Belki biz gündelik hayatımızda çok fazla fark etmiyoruz ama Sahil Güvenlik burada olmalı. Kaçak balıkçılarla mücadele etmekten tutun da diğer gemi olaylarıyla da mücadele ediyorlar. Halk arasında Kamboçya Sahili olarak bilinen bu bölgede de biz bir çekek yeri oluşturacağız. Bu alan onun hemen yanında olacağı için buraya bir disiplin getireceğini düşündük. Burada sahil şeridinde devamlılık sağlanacak. Yürüyüş Yolu iptal olmayacak. O şekilde bir tedbir alınacak ve bölgede gerekli proje yapılacak” ifadelerini kullandı. İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Büyükakın’dan tepki: Benim sabrımı sınamayın

İSU’nun maddeleri komisyona gönderildi!

Sular Sertif başkandan

Büyükşehir’in İzmit’teki otoparkı sonraki meclise kaldı

Derince CHP’ye geçince mecliste Çenesuyu değişti

Büyükşehir’de canlı yayın başladı!

Büyükakın’dan araç kiralama dersi!