Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBT Yer Gök – Çarşı Pazar – Cadde Sokak Tiyatro başlıyor

Kocaeli Bölge Tiyatrosu ev sahipliğinde “Yer Gök – Çarşı Pazar – Cadde Sokak Tiyatro” adıyla çocukların ve gençlerin sözsüz oynadıkları tiyatro oyunlarını içine alan 12. Festival başlıyor.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu ev

“Yer Gök – Çarşı Pazar – Cadde Sokak Tiyatro” adıyla çocukların ve gençlerin sözsüz oynadıkları tiyatro oyunlarını içine alan 12. Festival başlıyor. 7 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 14.00’te Dolphin Center AVM’de başlayacak olan festival, 15 Ocak 2023 Pazar günü oynanacak oyunla son bulacak. Festivale çocuk ve gençlerden oluşan 12 grup katılıyor.

BUGÜN HANGİ PROGRAMLAR VAR?

07 OCAK 2023  CUMARTESİ                          :

GRUP                    : GÖLGE

YER                       : Dolphin Alışveriş Merkezi 2. Kat

SAAT                     : 14.00

OYUN ADI           : VİVALDİ DÖRT MEVSİM

Grup GÖLGE ‘ de yer alan çocuk oyuncular : Deniz Soy, Defne Yağmur Eldoğan, Ahmet Aras Bozyel, Ömer Akın, Ahmet Kaan Kır, Ömer Akman, Kağan Çalışan, Yiğit Hamza Baysal, Akif Mirza Baysal, Asya Kandemir, Hilal Mina Gülmez, Alper Ata Saltık, Zeynep Bera Deniz, Meriç Uyar, Tuna Uyar, Deniz Turan, Masal Özen, Zeynep Süner, Beren Pulatlı, Can Kerem Balım, Ediz Taflan, Emir Yağız Akbaba, Leyla Aktan, Ahmet Aktan, Elif İşcan

OYUN ÖZETİ :

Vivaldi, mevsimleri notalar ile anlatmaya çalışmış. Mevsimler gibi dünya durdukça yaşayabilecek bir eser bestelemiş. Bu eserin melodisi ile hareket etmek, Vivaldi’nin notalar üzerindeki arayışını bedenimizle doğrulamak nasıl bir çaba gerektirir? Küçük kursiyer öğrenciler, duydukları müzik eşliğinde, dört mevsimi bedenleri ile yeniden bestelemeye çalıştı. Duyuyorum, tasarlıyorum, oynuyorum ve ardarda gelen hareketleri yaratıp yönetebiliyorum ve gösterebiliyorum.

07 OCAK 2023  CUMARTESİ                          :

GRUP                    : FİGÜR

YER                       : Dolphin Alışveriş Merkezi 2. Kat

SAAT                     : 15:30

OYUN ADI           : SINAV

Grup FİGÜR‘ de yer alan çocuk oyuncular : Devrim Ekim Enç, Elif Ayaz, Kağan Efe Senger, Atlas Pekdemir, Duru Karakuş, Ebubekir Kurhan, Mete Yılmazer, Deniz Özdemirci, Derin Zeynep Altun, Umut Kuzu, Metehan Arslan, Hanifi Ayaz Bulat, Mercan Bulak, Çınar Sersan, Defne Cansu, Ali Cevher, İpek Çoruh, Nehir Çoruh

OYUN ÖZETİ :

Hayatın dışında kalan engelleri aşma yarışı olarak anlandırabiliriz bunu. Başarabilirsiniz ama başaramayanlarla birlikte sürdürdüğünüz yaşamın ortaklarından biri olmayı engellemek olanaksız. Hiçbir işe yaramayan SINAV’ların eskimiş koşulları korumaktan başka ne işe yaradığını kim söyleyebilir? Sınav bir serüvendir. Sürprizlerle kuşatılmış hazırlık dönemi umutlarla doludur. İkinci aşama olan SINAV dönemi ise gerilimler, umutsuzluklar, korkular, hiçlikler, sarsıntılar, isyanlar, bozukluklar, biyolojik anarşi patlamalarıyla doludur. Üçüncü ve son aşama ise durgunluk dönemidir. Başaranların duvarlara çarptığı, başaramayanların ise aynı duvar dibinde pineklediği bir buluşma dönemidir. Bu buluşma hayatın birlikte paylaşıldığı ve yaşandığı gerçek sınavdır!..

07 OCAK 2023  CUMARTESİ                          :

GRUP                    : PORTRE

YER                       : Dolphin Alışveriş Merkezi 2. Kat

SAAT                     : 17.00

OYUN ADI           : KARMANÇORBAN

Grup PORTRE ‘ de yer alan çocuk oyuncular : Hüma Çatalkaya, Uğur Yunus Cengiz, Armin Doğan, Sude Naz Havin Önal, Deniz İpek Yeşilbaş, Sare Aydemir, Mina Kurtulan, Muhammed Baha Uzun, Seymen Makas, Uras Ağdede, Eflal Berra Akbaba, Azra Eryıldırım, Ekin Omurca, Kuzey Seymen

OYUN ÖZETİ :

Çocuğun en gerçek halini oyun oynarken görürsünüz. Oyun oynayan çocuk, kendini anlatıyor aslında. Kendi isteği ile kendi kurduğu bir oyunda veya kurulu bir oyuna isteyerek katıldığında bir yetişkin gibi, kendi kendine yetebildiğine tanık olursunuz. Bizim beklentilerimiz, tahminlerimiz yanılmış, karşımızda büyümüş bir küçüğün gerçek davranışları vardır oyun sırasında. Neden başlıyor, nasıl gelişiyor, nereye gidiyor, neden böyle, şimdi ne olacak, gibi sorular için verilecek tek yanıt; karman çorman sözcüklerden oluşur. Her şey çorbaya dönüşmüş, karmakarışık bir serüven yaşanmaktadır sanki. Oysa çocuklar tadını çıkarıyorlar yaşadıkları anın, sevinç içindeler, coşkulu, büyülü!.. Kısacası izlediğimiz oyun gerçekten de; “Karmançorban”