Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HDP kongresine katılan CHP’li Nazım Gençtürk: “Anlamayan için sıkıntı yok da, anlayana dert olsun”

HDP kongresine katıldığı gerekçesiyle eleştirilen CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk, eleştirilerle ilgili olarak, “Dün de buradaydım, yarın da olacağım. Artık daha fazla anlatacağım. Anlamayan için sıkıntı yok da, anlayana dert olsun” dedi.

HDP kongresine katıldığı gerekçesiyle

HDP Kocaeli İl Kongresi’nde sözde kürdistan şehitlerini anılması tepkilere neden olurken kongreye katılan CHP’liler de birçok isim tarafından eleştirildi. CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, ‘ben gönderdim’ açıklamasında bulunurken CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk, sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilere yanıt verdi.

“DİNDEN, İRFANDAN VAZGEÇMİŞSİNİZ”

Gençtürk yaptığı paylaşımda ‘anladım’ diyerek şu ifadelere yer verdi; “Kardeş milletlerin hududu millisi” yazar Misak-ı Milli’de. Mustafa Kemal Atatürk’ün engin hoşgörüsü, Kurtuluş Savaşı’na omuz veren her milletten insana ahde vefasıdır bu ifade. Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmişsiniz, anladım! “Davete icabet sünnettir” buyurmuş Hz. Peygamber; “Müslümanın Müslüman üzerindeki hakkıdır” demiş. Dinden, irfandan vazgeçmişsiniz, anladım!

“YARATTIKLARI ALGILARDA ARARLAR”

Kimseyi ötekileştirmeden, kardeşçe ve bir arada yaşamak için önce bir adım atmak gerek. Sen kucağını aç önce hele; önce şaşırırlar, belki yadırgarlar, elbet yargılarlar ama mutlaka sarılırlar. Siz “ötekinin” sevgisinden vazgeçmişsiniz, anladım! Biri bir şey yapar. Yapanı tanırlar, ne amaçla yapıldığını görürler, ne yapıp yapmayacağını bilirler de; amacı saptırırlar, yapmadığı şeyi de yapmış gibi yaftalarlar, yok oluşlarının kurtuluşunu yarattıkları algılarda ararlar. Siz doğruluktan, dürüstlükten, mertlikten vazgeçmişsiniz, anladım! Ben anladım ve buradayım. Dün de buradaydım, yarın da olacağım. Artık daha fazla anlatacağım. Anlamayan için sıkıntı yok da, anlayana dert olsun!”

nazim gencturk paylasim