Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi soruşturmasında tutuklanan Uygar İnşaat’ın sahibi İSU ve Gebze’nin de ihalesini almış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmit Belediyesi’ne yönelik olarak başlattığı soruşturma kapsamında Uygar Asfalt İnşaat Şirketi’nin sahibi Yüksel Kırıcı tutuklanmıştı. İstanbul’da faaliyet gösteren şirket, İzmit Belediyesi’ne ait Gölkay Park’ın alan yapım işini üstlendi. Şişli’deki firmanın, İSU ve Gebze Belediyesi’nin de ihalelerini aldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmit Belediyesi’ne yönelik olarak başlattığı soruşturma kapsamında

ozel haberİzmit Belediyesi’ne yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birtakım ihalelerde ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda 20 Temmuz 2026 tarihinde 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 31 kişi gözaltına alınarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Gözaltına alınanlar arasında Uygar Asfalt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Yüksel Kırıcı da yer almıştı.

TUTUKLANDILAR

Emniyette 3 gün süren işlemlerin ardından gözaltındaki kişiler, Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilmişti. İfade işlemlerinin ardından savcı, 31 kişiden 21’i hakkında tutuklama, 9’u hakkında adli kontrol isterken bir kişi de serbest kalmıştı. Bu kapsamda aralarında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, dönemin CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile belediye bürokratlarının da aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

2015 YILINDA KURULDU

Ticaret Sicil Gazetesi’nden alınan bilgiye göre, 2015 yılında Yüksel Kırıcı tarafından YKR İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu. İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde 500 bin TL sermayeyle kurulan şirket, 2016 yılında Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu.

2017 yılında şirket sermayesi 500 bin TL’den 5 milyon TL’ye, 2019 yılında da 19 milyon TL’ye çıkartıldı. 2023 yılının ocak ayında Uygar Asfalt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak ismi değiştirilen firma, aynı yılın kasım ayında şirket sermayesini 19 milyon TL’den 40 milyon TL’ye çıkardı. Çekmeköy’de kurulan şirket, ilerleyen yıllar içinde Sarıyer’e taşındı.

Izmit Belediyesi sorusturmasinda tutuklanan Uygar Insaatin sahibi ISU ve Gebzenin de ihalesini almisGÖLKAY’IN İHALESİNİ ALMIŞ

Bugün tutuklu isimler arasında yer alan Yüksel Kırıcı’ya ait şirketin, 2022 yılında İzmit Belediyesi’nin işini aldığı öğrenildi. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 27 Nisan 2022 tarihinde “Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı Yapım İşi” için çıktığı ihale açık teklif usulüyle gerçekleştirdi. Yaklaşık maliyeti 20 milyon 201 bin 737,28 TL olan ihaleye 3 firma doküman indirirken, sadece Uygar Peyzaj Şirketi teklif verdi. 1 Haziran 2022 tarihinde ise 23 milyon 958 bin TL’ye İzmit Belediyesi ve şirket arasında sözleşme imzalandı.

Izmit Belediyesi sorusturmasinda tutuklanan Uygar Insaatin sahibi ISU ve Gebzenin de ihalesini almis1İSU’NUN GÖLCÜK’TEKİ ALTYAPI İŞLEMERLİNİ YAPMIŞ

İstanbullu firma, İzmit Belediyesi’nin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İSU Genel Müdürlüğü’nün 30 Ocak 2025 tarihindeki “Gölcük İlçesi Halıdere Mahallesi Altyapı Hatları İnşaatı” işini de yüklendi. Açık teklif usulüyle gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti 113 milyon 552 bin 181,04 TL olan ihaleye katılmak için 62 firma doküman indirdi. 29 teklifin geçerli sayıldığı ihaleyi Uygar Asfalt Şirketi 76 milyon 306 bin 400 TL’ye aldı ve 3 Mart 2025 tarihinde de sözleşme imzalandı.

Izmit Belediyesi sorusturmasinda tutuklanan Uygar Insaatin sahibi ISU ve Gebzenin de ihalesini almis3GEBZE’NİN KALDIRIM İHALESİNİ YÜKLENMİŞ

İzmit Belediyesi’nin ve İSU’nun dışında söz konusu şirket, Gebze Belediyesi’nin 3 Mart 2021 tarihindeki “Kaldırım, Parke ve Bordür” ihalesini de aldı. Yaklaşık maliyeti 5 milyon 380 bin 755,89 TL olan ihaleyi Uygar Peyzaj İnşaat Turizm  Şirketi, 3 milyon 888 bin 884 TL’ye aldı ve 29 Mart 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. 23 firmanın doküman indirdiği ihaleye 10 şirketin geçerli teklif verdiği öğrenildi.