Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın: Bugün hesap verme günü!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Büyükakın, “Bugün benim için hesap verme günü. Sizlerin vekiliyiz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde

ozel haberKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün sabah saatlerinde “Sadece Hizmet Ettik” temalı basın toplantısı düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi Oditoryum’unda gerçekleştirilen sunumda Başkan Büyükakın 1 Nisan 2024 tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Bugün saat 10.30’da başlayan programa yoğun katılım yaşandı.

Buyukakin Bugun hesap verme gunu 4Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra eşi Figen Büyükakın, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Sadettin Hülagü, Ak Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Kamil Akın, BBP İl Başkanı Metehan Küpçü, Ak Parti MKYK Üyeleri Serpil Yılmaz ve Davut Coşkun Şiviloğlu, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önceki dönem Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, önceki dönem Ak Parti eski İl Başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, MHP İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Dokuzlar, meclis üyeleri, KESOB Başkanı Kadir Durmuş, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve davetliler katıldı.

Buyukakin Bugun hesap verme gunu 5“BUGÜN HESAP VERME GÜNÜ”

Söz konusu programda Büyükakın’ın geride kalan 7 yılını anlatan 7 dakikalık film sunuldu. Film sonrasında ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açıklamalarda bulundu. Büyükakın: “Bugün benim için hesap verme günü. Sizlerin vekiliyiz. Protokolümüzün birbirinden değerli mensupları, il ve ilçe başkanlarım, STK başkanları, spor camiasının değerli temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Şeffaflık ve hesap verebilirlik kavramı kamu yönetiminde önemli bir hale geldi. Seçilebilrsin ama dönem süresince insanların fikrini alman ve dönem dönem de hesap ver ana mantığı bu. Bu görev bir emanet görevi, sizin adınıza nöbet tutmak için bu görevi devraldık. Sizin bize emanet ettiğiniz süre içerisinde bunu yapıyoruz.

Buyukakin Bugun hesap verme gunu 2KOCAELİ HER YIL 50 BİN BÜYÜYOR

2 husus önemli; birisi tamamlananlar diğer ise başlamış ama bitmemiş olanlar. Burada hepsi bir arada. 2 yılı bir arada yapacağız. Şehrimizin nüfusu inanılmaz şekilde artıyor, İbrahim Karaosmanoğlu’nun göreve başladığı günden bugüne kadar nüfus 1 milyon arttı. Rakamlara göre, 76 bin göç almışız neredeyse Tunceli kadar göç almışız. Kocaeli her yıl 50 bin büyüyor, Kandıra, Karamürsel ekleniyor.

KOCAELİ’DEN 77 MİLYON ARAÇ GEÇİYOR

Kocaeli’den 77 milyon araç geçiyor, 182 milyon kişi toplu taşıma kullanıyor. Her gün Kocaeli’den 200 bin kamyon geçiyor. OSB’nin en fazla ikinci olduğu şehir Kocaeli. 2000’li yılların başında Türkiye’nin tamamının ihracatı 36 milyar dolardı şu anda Kocaeli o günlerden daha fazla ihracat yapıyor. Kişi başına aktif yeşil alan miktarı 13,7 metrekare. Böylesine bir hareketlilikte en önemli meselenin lojistiği yönetmek ve ulaşım olduğunu akılda tutmak gerekiyor.”

Büyükakın sunumuna ulaşmak için tıklayın