Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de AVM’lere nasıl gireceğiz?

Türkiye’de pandemi süreci devam

Türkiye’de pandemi süreci devam ederken bir yandan da normalleşme ile ilgili adımlar atılıyor. Normalleşme tarihleri belli olmaya başladı. Normalleşme sürecinde 65 yaş üstü ve AVM’lerin durumları ile ilgili de yeni düzenlemeler planlanıyor.

65 YAŞ ÜSTÜNE SÜRPRİZ

65 yaş ve üstü ilk kez yarın 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa adım atacak. Hürriyet’in ulaştığı bilgilere göre, salgının seyrine göre bu yaş grubuna yeni sürprizler olabilir. Olumsuz bir gelişme olmazsa Ramazan Bayramı sonrası hafta içi bir gün sokağa çıkabilecekler. Verilerde olumlu durumun sürmesi halinde ise haziran ayında 65 yaş ve üstü kişilerin sokağa çıkma yasağının tamamen kalkması hedefleniyor.

T.C. UYGULAMASI MÜMNKÜN DEĞİL

11 Mayıs’ta açılması planlanan AVM’lerde maske takma, ateş ölçme ve sosyal mesafe gibi sıkı kurallar uygulanacak. Tehlike geçene kadar valeler hizmet dışı olacak. Çünkü en riskli bölüm burası, dolayısıyla vatandaş arabasını kendisi park edecek. T.C. numarasına göre AVM’ye giriş gibi bir uygulama mümkün görülmüyor. Bunun için AVM’ler arasında ortak sistem olması gerekiyor ki böyle bir sistem yok. AVM’lere ultraviyole ışınlarla 30 gün korumalı dezenfektanı önerildi. Bazı AVM’ler girişler, koridorlar, tuvaletler gibi tüm ortak kullanım alanlarında UV korumalı dezenfektan kullandı.