Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

216 milyon TL değerinde yarım ton kokain ele geçirildi!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince alınan duyum ve yapılan istihbarı çalışmalar sonucu Brezilya’dan Dilovası’ndaki özel bir limana gelen bir gemideki konteynırlarda yaptıkları aramalarda piyasa değeri 216 milyon TL olan 540 kilogram kokain ele geçirilirken 3 kişi ise gözaltına alındı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince alınan duyum ve yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, Brezilya’dan Türkiye’ye yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapılacağına dair bilgilere ulaşıldı.  Bunun üzerine bilgi sistemleri üzerinden risk analizleri yapılarak Brezilya’dan gelecek olan 6 konteynır riskli olarak değerlendirildi.

SİYAH RENKLİ ÇANTALARA!

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne konteynerlerın uyuşturucu kaçakçılığı şüphesi ile kontrol edilmesi talimatı verildi. Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü operasyon için düğmeye bastı. Gemi, Dilovası’nda bulunan özel bir limana yanaştıktan sonra gemideki konteynerlerın tahliyesi sonrasında detektör köpekler ile yapılan aramada konteynırlarda ferrocrome cinsi eşya yüklü çuvallar içerisine siyah renkli çantaların gizlendiği belirlendi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çuvallara saklanan toplam 20 adet çanta bulundukları yerden çıkarıldı. Açılarak aranan çantalarda paketlenmiş, toz halinde maddeye rastlandı. Söz konusu maddenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan analizinde kokain olduğu tespit edildi. Yapılan kontrol ve aramalarda ülke tarihinde bugüne kadar yakalanan en büyük miktardaki en pahalı ve öldürücü uyuşturucu maddesi olan Kokain maddesinden 540 kilogram ele geçirildi. 500 paket içerisinde ele geçirilen piyasa değeri yaklaşık 216 milyon TL değerindeki kokaine el konulurken, olayla ilgili gözaltılar yapıldı. Düzenlenen operasyon ve soruşturma ile ilgili tahkikatı Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü öğrenilirken konuyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

kokain 1