Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

310 kilo uyuşturucuyla yakalanan şahıslara ceza yağdırıldı!

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2018 yılında bir tırda ele geçirdiği 310 kilogram uyuşturucu madde nedeniyle yargılanan şahıslarla ilgili karar bugün çıktı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin

Sebahattin Aydın2018 yılının şubat ayında Kocaeli’de Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarında Kocaeli üzerinden İstanbul’a giden bir tırda uyuşturucu sevkiyatı yapıldığını tespit edilmişti. Yapılan tespitin ardından tırda yapılan aramada dorse içerisinde bin 800 paket içerisine gizlenmiş 310 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

BUGÜN DURUŞMA YAPILDI

Bu kapsamda “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçlamasıyla haklarında açılan davada Cemalettin M. ve Selahattin K. ve Murak., bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Firari sanık Cevdet G. ise hala yakalanamadı.

“BÖYLE BİR İŞ YAPSAN YEĞENİMİ YANIMA ALMAZDIM”

Tutuklu Sanık Cemalettin M., “Benim uyuşturucuyla bir ilgim olmadı. Benim tek hatam bunların yanında çalışmak. Murat K.’nin hakkımda iftirası var. Nihat battaniye aldım diyor. Yakalandığında battaniye çıkmıyor. Battaniye ticaretiyle uğraştığına dair bir delil yoktur. Uyuşturucu ticareti yaptığı anlaşılmaktadır. Bana araç verdiğini iddia ediyor. Beni uyuşturucu ile ilişkilendiriyor. İş yoğunluğu var diye yeğenim Selahattin vardı. Böyle bir iş yapsam yeğenimi yanıma almazdım. Beraatimi talep ediyorum” diyerek savunma yaptı.

“SADECE DAYIMI TANIYORUM”

Selahattin K., “Diğer sanıkları tanımam 3 yıldır işlemediğim suçtan mağdurum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. Ben sadece dayımı tanırım. Hiçbir dahlim yok” dedi.

DİĞER SANIKLARI SUÇLADI

SEGBİS ile mahkemeye bağlanan tutuklu sanık Nihat K., “Ben aşamalardaki ifadelerimi tekrarlıyorum. Olanları samimi şekilde anlattım. Benim uyuşturucuyla ilgim yok. Beraatimi istiyorum. Oradaki sanıklar yalan söylüyor. Ben Cemalettin M. ve Selahattin K.’yı Cevdet G.’nin yanında tanıdım” dedi.

CEZA YAĞDIRILDI

Sanıklardan Nihat K.’ya 16 yıl 10 ay hapis 225 bin TL para cezası verildi. Şoför Cemalettin M. ve yeğeni Selahattin K.’ya ise 30 yıl hapis cezası ve 420 bin TL para cezası verildi. Tır sahibi Abdullah Ç. beraat etti.