Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Partili Emine Zeybek’in eşi Sarıoğlu’na eroin dosyasında rüşvet suçundan hapis istendi

Erzurum’da 2016’da düzenlenen eroin operasyonuna ilişkin mütalaa sunuldu. AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eşi emekli savcı Faruk Sarıoğlu hakkında savcıya rüşvet teklif etmek suçundan hapis cezası istendi.

Erzurum'da 2016'da düzenlenen eroin

Türkiye tarihinde tek operasyonda elde edilen en büyük miktardaki eroin dosyasında rüşvet suçlamasıyla adı geçen AK Parti Milletvekili Emine Zeybek’in eşi emekli savcı Faruk Sarıoğlu’nun yargılanmasına başlandı. Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ndeki dosyada başsavcılık 20 gün önce esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı Faruk Sarıoğlu’nun, “Görevinin ifasıyla ilgili bir işi yapması veya yapmaması için, doğrudan veya aracılar vasıtasıyla, bir kamu görevlisine veya göstereceği bir başka kişiye menfaat sağlamaya çalıştığı” belirtilerek 4 yıldan 12 yıla kadar hapsi istendi. Mütalaada rüşvet fiilinin gerçekleşmemesi nedeniyle ise bu cezanın yarı oranında indirilmesi istendi. Bu durumda istenen ceza 2 yıldan 6 yıla kadar.

NE OLMUŞTU?

Erzurum’da 2016 yılında düzenlenen operasyonda 1 ton 535 kilogram eroine ele geçirildi. Cumhuriyet tarihinde tek operasyonda ele geçirilen en büyük miktardaki eroin operasyonuna ilişkin yürütülen soruşturmada aralarında uyuşturucu madde ticareti yapan ve örgütün elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Zeki Fidan’ın da olduğu altı kişi tutuklandı.

ZİNDAŞTİ’NİN TAHLİYESİNİ ÖRNEK VERMİŞ

İddialara göre, bu tutuklamadan bir hafta sonra İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti’yi tahliye eden hakim Cevdet Özcan’a rüşvet verilmesine aracılık etmekle suçlanan avukat Oktay Bağatır ve Nejdet Altan Erzurum’a gelerek Savcı Faruk Sarıoğlu ile görüştü. Bağatır bu dosyada ise şüphelilerden Mehmet Zeki Fidan’ı avukatıydı.

“SAVCININ SELAMIYLA BANA GELDİ”

İddiaya göre, Sarıoğlu bu görüşmeden sonra dosyaya bakan meslektaşını arayarak odasına çay içmeye davet etti. Sarıoğlu, “Mehmet Zeki Fidan’ın avukatları ifade alma işleminden önce İstanbul’dan çok samimi olmadığım bir savcının selamıyla bana geldi. Olayı kısaca anlattılar. Adı geçen şüphelinin aslında bir suçu olmadığını belirttiler. Ankara, İstanbul gibi yerlerde bu işlerin kolay halledildiğini, olayın Erzurum’da olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, daha önceden de İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’yi hapisten çıkardıklarını, bunun karşılığında sulh ceza hakimine 3,5 milyon dolar verdiklerini, parayı verirken arkalarında iz bırakmadıklarını, bu olayda hakime 1 adet 10 TL’lik banknot verdiklerini bu banknotun üzerindeki seri numarasının şifre olduğunu söylediler” diyerek meslektaşının bu avukatlarla görüşüp görüşmeyeceğini sordu. Soruşturmayı yürüten savcı bu duruma tepki göstererek konuyu başsavcıya bildirdi.