Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alperen Ocakları bu pankartı astı

Kocaeli Alperen Ocakları, son zamanlarda sıkça tartışılan İstanbul Sözleşmesi’yle alakalı tartışılacak bir pankart astı. Pankart polis ekiplerince fark edildi ve kaldırıldı

Kocaeli Alperen Ocakları, son

SEBO min 5Kocaeli Alperen Ocakları, son zamanlarda sıkça tartışılan İstanbul Sözleşmesi’yle alakalı tartışılacak bir pankart astı. İstanbul Sözleşmesi’ni savunanların “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganına atıfta bulunan Kocaeli Alperen Ocakları, “Rakamlar gösteriyor ki İstanbul Sözleşmesi, kadını yaşatmaz öldürür” yazan bir pankart astı.

BİSİKLETLİ POLİSLER KALDIRTTI

İzmit Yürüyüş Yolu Yeni Cuma Camii mevkine asılan pankart, kısa sürede bisikletli polis ekipleri tarafından fark edildi. Asıldıktan kısa süre sonra pankart, bisikletli polis ekiplerinin desteğiyle kaldırıldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Sözleşme Avrupa Konseyi tarafından desteklenmektedir ve taraf devletleri hukukî olarak bağlar. Sözleşmenin dört temel ilkesi; kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesidir. Kadına karşı şiddeti bir insan hakkı ihlali ve ayrımcılık türü olarak tanımlayan, bağlayıcı nitelikte ilk uluslararası düzenlemedir. Tarafların sözleşme kapsamında vermiş oldukları taahhütler, bağımsız uzmanlar grubu GREVIO tarafından izlenmektedir.

Alperen ocaklari kocaeli pankart istanbul sozlesmesi