Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ankara’da direnen Candemir süreci avukatlara anlattı

Kocaeli Baro Başkanı Bahar

Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, çoklu baroya kanun tasarısına karşı Ankara’da gerçekleştirdikleri eyleme dair Kocaelili avukatları bilgilendirdi. Ankara’da yaşananları ve süreci anlatan Candemir’e Kocaeli Barosu’nun eski başkanları Sertif Gökçe, Tamer Solakoğlu ve Fahri Örengül de destek verdi. İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kocaeli Barosu’na kayıtlı pek çok avukat katıldı.

ÇAĞRIYA YANIT GELMEDİ

Süreci değerlendiren Bahar Gültekin Candemir şöyle konuştu: “Baromuz geçmişinden bugüne dek hukukun üstünlüğünü savunmuştur. Vatandaşın savunma hakkının gereğiyle yerine getirmek için mücadele etmiştir. Kimi zaman ülkeyi yönetenler ile ayrışmış olabiliriz ama bu asla siyasi bir ayrışma olmamıştır. Bugün meslektaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçte neler yaşadığımızı kimi gün sosyal medya hesaplarımızdan kimi gün web sayfalarımızdan sizinle paylaştık. Kapalı kapılar ardında mesleğimiz ile ilgili görüşmeler yapıldı. İki gündür yaşadıklarımızı not alayım derken onlarca sayfa not yazdım. Mayıs ayının ilk haftasında yabancı hukuk şirketlerinin şubeleşmesi gündeme getirildi. Bu tartışmaların ardından biz Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na sürece yönelik çalışma yapılması için çağrıda bulunduk. Ne yazık ki çağrımıza yanıt gelmedi.

BAROLAR BİRLİĞİ NE DEDİ?

Yaşanan bu süreçleri biz de sizinle birlikte basından takip ettik. Fiziki bir toplantı olmaması nedeni ile baro başkanları ile ilk toplantımızı internet üzerinden yaptık. Baroların bölünmesine karşı olduğumuzu açıkça ifade ettik. Bir gecede torba yasalara şahit olduk. Gecikmeden süreci takip etme istediğimizi ifade ettik. 1 Haziran’da ilk fiziki toplantımızı yaptık. Burada da çoklu baroya karşı olduğumuzu söyledik. Bu yasa değişikliği ile ilgili birlikte toplantıları yapabileceğimizi ifade ettik. En nihayetinde bu duyurular ilgililer tarafında dikkate alınmadı. Barolar Birliği’nden sürekli Cumhurbaşkanı ile randevu talep ettik. Barolar Birliği Başkanı bir değişiklik olamadığını ifade etti. Sonra Cumhurbaşkanı düzenin değişeceğini açıkladı.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Sürecin devamında Adalet Bakanı ile bir görüşme yaptık. Bu görüşmenin hemen ardından Ombudsman Şeref Malkoç ile görüştük. Diğer partilerin başkanvekillerine toplantı talebinde bulunduk. En sonunda yürüyüş kararı aldık. Ankara’da 27 saat boyunca ablukaya alındık. Saatler sonra bize sırtını dönen Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na sırtımızı döndük. Maalesef Avukatlık Kanunu’ndaki değişiklik meclisten geçti. Biz başta Türkiye Barolar Birliği Başkanı’yla mücadele etmek zorunda kaldık. Cübbemizin onuru için verdiğimiz mücadele devam edecek.”