Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Annesinin boğazını kesen şahsa cezai ehliyeti tam raporu

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Yahya Kaptan Mahallesi’nde annesinin boğazını keserek öldüren Onur Özgür için Adli Tıp Kurumu, “Cezai Ehliyeti Tam” raporu çıkardı. Dava yeniden görülmeye başlandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesi Yahya

Sebahattin Aydın2014 yılının haziran ayında İzmit Yahya Kaptan ışıklar mevkisinde meydana gelen olayda Işık Gürel’in kullandığı araçta İfaket Ergün, Serpil Eroğlu ve oğlu Onur Özgür seyahat ediyordu. Araba seyir halindeyken arka tarafta annesiyle birlikte oturan Onur Özgür bilinmeyen bir nedenle annesinin boğazını keserek öldürmüştü. Olay sırasında ön koltukta oturan İfaket Ergün’ü de elindeki bıçakla ağır yaralayan Onur Özgür gözaltına alınmıştı.

CEZA VERİLMEMİŞTİ

Yaşanan olayın ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde üç ay tedavi gören Onur Özgür, Eskişehir Cezaevi’ne yerleştirilmişti. Annesini öldüren Onur Özgür’ün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada şahsın cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmesine karar verilmişti.

“TELEVİZYONDAN MESAJ GELİYOR” DEMİŞTİ

Onur Özgür, önceki ifadelerinde, “Televizyondan bana mesajlar gelmeye başlamıştı. Sürekli sesler duyuyordum. Uyuşturucu kullanmıyorum. Ben olayı hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde cezaevindeydim. Cezaevinde gazetelerden olayı öğrendim. Sonrasında da kendimi kaybettim ve intihar etmek isteyip kendimi kestim ancak kurtardılar. Anneme bunu yaptığım için çok üzgünüm” ifadelerini kullanmıştı.

“CEZAİ EHLİYETİ VAR” RAPORU

Karar için temyize gidildi ve Yargıtay şahsa ceza verilememesi kararını bozdu. Öte yandan Adli Tıp Kurumu, “Onur Özgür’ün “cezai ehliyeti var” raporu hazırladı. Duruşma bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı. Onur Özgür, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde olduğu için duruşmaya katılamadı.

RAPOR VE MÜŞTEKİLER BEKLENECEK

Sanık avukatının salondaki yerini aldığı duruşmada mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurumu’nun raporu düzenlemesine ve bir dahaki duruşmada müştekilerin hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı 21 Eylül tarihine erteledi. Bu kararlarla birlikte sanığın ceza almasının önü açılmış oldu