Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Arkadaşlarıyla amcasının evini bastı, 17 yıl ceza aldı!

2019 yılında Kocaeli’de İbrahim K. adlı genç üç arkadaşıyla birlikte amcasının evine giderek yaptığı baskın sonrası arkadaşlarıyla  tutuklandı. 18 aydır tutuklu olan İbrahim K , “Amcam burada olsa ayağının altını öperdim. Gençtik bir cahillik ettik. Bize son bir şans vermenizi istiyorum” dedi.

2019 yılında Kocaeli'de İbrahim

Sebahattin Aydın2019 yılında Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 4 arkadaş bir evi basarak Mahmut K.’dan senet aldı. Şikayet üzerine, mağdur Mahmut K.’nın yeğeni İbrahim K. ve arkadaşları İhsan T., Göksu D., Muzaffer T. yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla kendisini tanınmayacak bir hale koyması ve yol kesmek suretiyle ya da konuttan birden fazla kişiyle yağma, özel hayatın gizliliğini ihlal” davası açılan şahıslar 18 aydır cezaevindeydi.

“GENÇTİK CAHİLLİK ETTİK”

Davanın duruşması bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mağdur Mahmut K.nın yeğeni İbrahim K., “Müşteki amcam olur. Ben bu duruma kimseyi düşürmek istemezdim. Kendisine özür mektupları gönderdim. Annem yanına gitti. Ben böyle bir hata yapmamalıydım. Ben tutuklu bulunduğum sürede farkına vardım. Bizim amacımız yağma değildi. Pişmanlığımızı defalarca dile getirdik. Amcam burada olsa ayağının altını öperdim. Gençtik bir cahillik ettik. Bize son bir şans vermenizi istiyorum” dedi. İbrahim K., vücudunda çıkan yaraları da mahkeme heyetine gösterdi. 

HEPSİ PİŞMAN

İhsan T., “Biz bu işin yağma olacağını bilmiyorduk.  Korkutma amaçlı yaptık. Pişmanız” dedi. Göksu D., “Yaptığımız çok büyük hataydı. Bu olayın buraya geleceğini düşünemedik” dedi. Muzaffer T., “Pişmanız. Bir yıldır içerdeyiz.” dedi.

AYRI AYRI 11 YIL VE 6 YIL TOPLAM 17 YIL CEZA

Mahkeme heyeti savunmaları aldıktan sonra verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Sanıklar hakkında üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı 17 yıl hapis cezası kararı verildi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen sanıklar için istinaf yolu açık bırakıldı.