Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Avukat, mahkeme heyetine hakaretten hakim karşısında!

Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine hakaret suçlamasıyla bugün Avukat Kemal Nevzat Güleşen bugün hakim karşısına çıktı.

Kocaeli 6. Ağır Ceza

SEBO min 5Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunma sonrası mahkeme heyetiyle tartışan ve hakaret ettiği iddia edilen Avukat Kemal Nevzat Güleşen, bugün Kocaeli 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mağdur sıfatıyla Kocaeli 6 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu ve Savcı Mustafa Kemal Coşar, mahkemeye mağdur sıfatıyla katıldı.

SAVUNMADAN ÖNCE İTİRAZ

Kemal Nevzat Güleşen, “Öncelikle usule ve yetkiye ilişkin itirazım vardır. Avukatlık mesleğini icra edenler de hakim ve savcılar gibi soruşturma ve kovuşturmanın Yargıtay tarafından yapılmasını talep ediyorum. Mahkemenizin Anayasa Mahkemesi Ayrıca mağdurların aynı adliyede oldukları için heyetin psikolojik baskı altında olmaması için yetkisizlik verilmesi lazım. Hakkımda kovuşturma olmadığına ilişkin karar verilmesi gerekmektedir. Mahkeme heyeti, mahkemenin yetkili olduğuna karar verdi.

“BERAAT VERİLİRSE O MADDELERİ KABUL ETMİYORUM”

Sanık söz aldı, “Ben UYAP sisteminden yazılı savunmamı gönderdim. Onları tekrar ediyorum. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Kocaeli 6 Ağır Ceza Mahkemesi’nde müvekkilim sanık başka bir cezaevinde tutuklu yargılandı. Tahliyesini talep ettik reddedildi. Tüm taleplerim reddedildi. Ben yazılı savunmamı 2 gün önce hazırladım. Dilekçemde iddianameye konu ifadelere de yazdım. Yazdığım ve kaleme aldığım ibarelerde hakaret yoktur. Tahmin ettiğim gibi müvekkilime ceza verildi. Tutukluluk devam kararı alındı. Ben atılı suçlamaları kabul etmediğim gibi hakkımda verilecek CMK E ve D maddelerini kabul etmiyorum. Beraat verilecekse A, B ve C maddelerini kabul ediyorum.

DOSYADA ARANACAK BİR ŞEY YOK

Ceza genel kurulu beddua olan ‘Allah belanı versin’ ifadesini hakaret saymamıştır. Ben heyete böyle bir şey de söylemedim. Bence dosyada aranacak bir şey yoktur. Bu celse karar verilmesini talep ediyorum.” dedi.

SAVUNMA “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ” DEDİ

Sanık avukatları arasında Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir ve Başar Değer gibi isimler de yer aldı. Savunma, “Müvekkilim savunması içerisinde ifade özgürlüğünü kullanmıştır. Hakaret kastı ve buna ilişkin delil yoktur. Beraatını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

SAVUNMA SINIRSIZ DEĞİLDİR

Kocaeli 6 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, “Benim hiçbir avukatın şahsıyla ilgili sorunum yok. Suçlama konusunda takdir mahkemenindir. Olaya ilişkin şunu söylemeliyim. Burada savunma hakkını aşan ifadeler vardı. Savunma sınırsız değildir. Sanığın mahkememize itafen verdiği dilekçelerde ifade özgürlüğü sınırının aşıldığını gördük. Ben yargı organlarını aşağılamaktan şikayetçi olduk. Hakaretten ihbarda bulunmakdık. Zaten vereceğiniz karar biliyorum’ demek başlı başına bir aşağılamadır. ” dedi.

“BAKIŞ AÇISI ÜST PERDEDENDİ”

Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Mustafa Kemal Coşar, “Sanığın mahkemeye karşı bakış açısı üst perdedendi. Bu beni rahatsız etti.” dedi.

“ASKERİ YARGIYI İYİ BİLİRİM”

Sanık, “Sayın savcımızı daha sonra tanıdım. Ben askeri yargıyı birçok kişiden iyi bilirim. Eşim askeri savcıydı. Aleyhe hususları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.