Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bahar Gültekin Candemir yeniden aday!

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, bir dönem daha baro başkanlığına aday olduğunu ilan etti. Şimdilik Candemir, tek aday olarak görülüyor.

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, bir dönem daha baro başkanlığına aday olduğunu ilan etti. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile adaylığını ilan eden Candemir, bir dönem daha istedi. Baro tarihinde ender yaşanan süreçlerden biri yaşanıyor. Baro başkanlığına şimdilik Candemir’den başka aday yok. Kongre, 10-11 Ekim tarihinde yapılacak.

SÜREÇ İÇİN TEŞEKKÜR

Candemir, şunları söyledi: “Değerli Meslektaşlarım, Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Kocaeli Barosuna, Siz meslektaşlarımın takdir ve teveccühleri ile Baro Başkanı olarak hizmet etmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreç içerisinde birlikte görev yaptığımız Yönetim Kurulu, Disiplin ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği Delegelerimize, çeşitli kurul ve komisyonlarda görev alan meslektaşlarımıza, mesai arkadaşlarım Baro emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum.

SAMİMİYET VE GAYRETLE

Görev aldığımız ilk günden itibaren dayanışma, sevgi ve inançla meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek, Baromuzun kurumsal yapısını daha da güçlü hale getirebilmek için çalıştık. Meslek kuruluşumuzun; mesleğimize, Hukuka, Milletine, Ülkesine ve Cumhuriyete adanmış geleneğinin bir parçası olmak tek amacımız oldu. Bana ve birlikte görev yaptığım yol arkadaşlarıma deneyim katan, öğretici olan bu süre içerisinde samimiyetle ve gayretle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Mali hesaplarımız da dahil olmak üzere tüm çalışmalarımızı siz meslektaşlarımıza duyurmayı şeffaflık anlayışımızın bir gereği saydık. Çalışmalarımız ile ilgili destek ve eleştirilerini paylaşarak bizleri güçlendiren değerli meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

KAOSUN İÇERİNDE BIRAKILDIK

Görev süremiz içerisinde bir yanda Sosyal Devlet’in önemini iliklerimize kadar hissettiğimiz Pandemi süreciyle diğer yanda ise Cumhuriyetin ve Yargının vazgeçilmez kurumları olan Barolarımızın yapılarının değiştirilmesine yönelik baskın yasa değişikliği çalışmaları ile karşı karşıya kaldık. Savunma mesleğinin kronik hale gelen sorunlarının, savunma hakkının temsili bakımından yaşadığı engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik taleplerimize çözüm beklerken, savunmanın işlevsizleştirilmesi, susturulmasına yönelik tasarruflarla yaşanan bir kaosun içerisinde bırakıldık.

CÜBBELERİMİZİN ONURU

Vatandaşlarımızın savunma hakkı ve bu hakkın tek temsilcisi biz avukatların güvencesi olan Barolarımızın bölünmesine, bağımsız ve tarafsızlığının ortadan kaldırılması suretiyle Yargı Bağımsızlığı ve Tarafsızlığına gölge düşürülmesine karşı çaba gösterdik. Ülkemizde hak arayan tüm vatandaşlarımız için hem barınak, hem çatı, hem kalkan hem de hak mücadelesinin bayrağı olan cübbelerimizin onuruna sahip çıkarak Demokratik Hukuk Devletinin varlığı ve geleceği için mücadele ettik. Bu mücadelenin aynı zamanda tüm vatandaşlarımızın Yargı önünde eşitlik, insan onuruna yakışır yaşam ve özgürlük mücadelesi olduğu bilinciyle ve sorumluluğuyla hareket ettik.

BİR DÖNEM DAHA

Mesleğimizin teminatı olduğu Hukuk Devleti ve Hukukun Üstünlüğü için mücadele kararlığımızı yineliyor yaşadığımız bu olağanüstü süreci -ilk günden itibaren söylediğimiz gibi- ortak akılla ve azimle aşacağımıza inanıyoruz. Bu inançla hak savunucuları olan siz meslektaşlarımızdan, mesleğimize, Baromuza ve Ülkemize hizmet etmek için bir dönem daha görev talep ediyorum.

10 11 EKİM’DE KONGRE VAR

Pandemi nedeniyle genelde Ülkemiz özelde ise mesleğimiz bakımından zor ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu koşullar altında gelenek olduğu üzere -çok istememe rağmen- ofislerinizde ziyaret etme imkânı kalmadığından sizlere yazılı bir metinle ulaşmak durumunda kaldım. En kısa sürede sağlıklı günlere kavuşmak dileğiyle 10-11 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kocaeli Barosu Genel Kurulunda bir dönem daha Baro Başkanlığına aday olduğumu takdirlerinize arz ediyor, Demokrasinin en güzel şekilde tezahür ettiği Genel Kurulumuzda Baro Başkanlığına, yönetim kuruluna ve diğer kurullara aday olacak tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Saygılarımla”