Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Banka hesaplarından milyonluk vurgun!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere 4 ilin emniyet müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda banka hesaplarından 1 milyon TL’lik vurgun yapan çete yakalandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü

Kocaeli’nin aralarında bulunduğu 4 ayrı ilde çok sayıda vatandaşın kendilerinden habersiz olarak banka hesaplarının boşaltıldığı hesabında para olmayanların ise hızlı ihtiyaç kredisi çekilerek zarar uğratıldığına dair yapmış oldukları şikayetler üzerine, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu bazı kişilerin bir araya gelerek suç örgütü kurduğunu tespit etti. Örgütün vatandaşlar adına sahte olarak üretilen kimlik belgeleri ile bankalara tanımlı GSM hatlarını kopyalayarak müştekilere ait internet bankacılığı hesaplarına erişim sağladıklarını ve banka hesaplarında bulunan paraları havale/EFT veya para çekme işlemleri ile hesaplarına aktardıklarını tespit etti.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Hatta hesaplarında para bulunmayan vatandaşların adına hızlı ihtiyaç kredisi çekilerek zarara uğratıldıklarını belirledi. Elde edilen deliller doğrultusunda 4 Şubat günü Kocaeli merkezli 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli hırsızlık ve resmi belgede sahtecilik iddiaları ile yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen çete üyesi 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.