Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Barış Çalım cinayet duruşması sürüyor!

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde meydana gelen Barış Çalım cinayeti davasının 2. duruşması bugün gerçekleştirildi. Duruşmada kısa süreli tartışma yaşandı.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana

Uğur ENÇ minBaşiskele’de ikamet eden Barış Çalım Muharrem Ayvaz ile yaşadığı tartışmada silahla yaralanmış, bir süre hastanede tedavi gördükten sonra hayatını kaybetmişti. Cinayet davasının 2. celsesi bugün gerçekleştirildi. 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Muharrem Ayvaz Segbis sistemiyle katıldı. Ayvaz’ın ifadesi alınırken Barış Çalım’ın yakınları Ayvaz’ın duruşma salonuna getirilmemesine tepki gösterdi. Ayvaz’ın ifadesi alındıktan sonra avukatı Tuba Aydın detaylı bir savunma yaptı.

ÖLDÜRME KASTI YOK

Sanık Muharrem Ayvaz’ın avukatı Tuba Aydın şöyle konuştu: “Sanık yasal savunma koşulları altında maktulü yaralamıştır. Ancak sanık nefsine vaki bu saldırıyı mukabil atışla önlemesine rağmen silahı dolu olduğu halde atışına devam etmek suretiyle zaruretin tayin ettiği hududu aşsaydı söz konusu suç kasten adam öldürme suçunu oluştururdu. Olaya baktığımızda, sanığın özellikle hedef gözetmeksizin maktulü korkutmaya çalışması esnasında patlayan silah maktulün sanığın üzerine gelmesi ile birlikte bacak bölgesinin biraz üstü, göbek deliğinin 10 santimetre altına isabet etmiş, sanığın bu şekilde maktulü yaraladığı görülmektedir. Devamla hastanede tedavi altına alınan maktul olay tarihinden günler sonra vefat etmiş, dolayısıyla sanık da neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçunu işlemiştir. Dolayısıyla çözülmesi gereken konu, sanığın kastının öldürmeye mi, yoksa yaralamaya mı yönelik olduğuna ilişkindir.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Sanık korkutup evinin önünden uzaklaştırmak amacıyla belindeki silahı çıkarmış, o anda silah patlamış ve silah dolu olmasına rağmen sanık ateş etmeye devam etmemiştir. Sanık hedef gözetmeksizin silahını çıkarmaya çalışmış, maktulü korkutmaya çalışmış, o esnafa maktulün sanığın üzerine gelmesi ve silahın patlamasıyla maktul bacağının hemen üstü göbek deliğinin 10 santim altından yaralanmıştır. Maktul vurulduktan sonra sanığın kardeşi Murat Ayvaz telefonla 112’yi arayarak yardım istemiştir. Zaten öldürme kastı olmayan müvekkil, kardeşinin yardım çağrısına engel olabilecekken engel olmamış, sağlık ekiplerinin gelip vurulan maktule yardım etmesini beklemiştir.” Duruşmanın sonunda Muharrem Ayvaz’ın tutukluluğunun devamına karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.