Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de usulsüz ihaleler!

Sayıştay, Başiskele Belediyesi’nde de usulsüz ihaleler tespit etti. Başiskele’nin de Büyükşehir’de olduğu gibi bina inşaat yapım ihalelerinde pek çok işe ayrı ihale açtığı, anahtar teslim ihale yapmadığı tespit edildi. Sayıştay bu durumun kanuna aykırı olduğunu duyurdu.

Sayıştay, Başiskele Belediyesi’nde de

UgYur ENCY min 134Sayıştay’ın 2018 raporlarında Başiskele Belediyesi’nin tıpkı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi anahtar teslim yapması gereken ihaleleri pek çok parçaya böldüğünü tespit etti. Bu durumun kanuna aykırı olduğunu ve kamuyu zarara uğrattığını belirleyen Sayıştay konuyla ilgili olarak rapora şu notu düştü: “Belediyenin mahiyeti itibariyle uygulama projesi hazırlanması gereken yapım işlerini anahtar teslim götürü bedel yerine teklif birim fiyat almak suretiyle ihale ettiği görülmüştür. İdare yetkilileri bu duruma gerekçe olarak söz konusu işlerin uygulama projelerinin olmamasını ve muhtemel proje değişikliklerini göstermişlerdir.

BU UYGULAMAYA SON VERİLMELİ

Belediyenin anahtar teslim götürü bedelle ihale ettiği hiçbir yapım işi bulunmamaktadır. Başka bir ifadeyle, yapılacak işler ayrıntılı olarak tasarlanmadan ön veya kesin proje üzerinden ihaleye çıkılmakta dolayısıyla iş mecburen birim fiyat teklif alınarak ihale edilmektedir. Teklif alınan iş kalemleri ve miktarlarının bir kısmı tahmini olarak belirlenmekte ve bu da proje değişikliklerine ve süre uzatımlarına sebep olmaktadır. Belediyenin kanun ve düzenleyici kurul kararları doğrultusunda hareket etmesi ve itirazlar üzerine iptal edilmesi muhtemel olan bu uygulamaya son vermesi zorunludur. Zira sözleşmelerin etkin olarak uygulanabilmesi için ihale öncesi ve sonrası süreçlerin; idari, mali ve teknik yönleriyle koordineli bir şekilde yürütülmesi ve istisnalar dışındaki yapım işlerinin,

RABİA HATUN BAYAN SPOR MERKEZİ

rabia hatun bayan spor merkezi yukseliyor 10169896 o min