Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bildiri yayınlayan emekli amiraller serbest bırakıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında gözaltına alınan emekli amirallerin tamamı serbest kaldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 104

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin hazırlanan bildiri soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiral ile ifadeye çağrılan 4 emekli amiral adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Bildiriyi hazırladığı ve son hâlini verdiği gerekçesiyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen emekli amirallerden Ergun Mengi de serbest kaldı.

TUTUKLANMASI İSTENİLEN MENGİ DE SERBEST KALDI

Ergun Mengi’nin tutukluluğa sevk yazısında, söz konusu bildiriyi hazırladığı ve taslak metni ADMEK-2 isimli Whatsapp grubunda yayımladığı ve yapılması istenilen değişiklikleri bildiri metnine ekleyerek son hâlini verdiği anlaşıldı. Mengi’nin gruptan paylaştığı bildiri sonrası ayrıca emekli amiral Ali Yüksel Önel’e gönderdiği mesajda, “Komutanım çok sağ olun, esas tepkiyi takunyalı amiral, harp okulu giriş şartlarından irticaya karışılmasının çıkarılması ve subay astsubay kurslarında Atatürk İlke ve İnkılapları derslerinin çıkarılmasının üzerine olacaktır. Ama grupta uzlaşı çok zordu. Bu nedenle Montrö bahanesiyle son paragraftaki mesajları veren, hedef kitle ‘Deniz Kuvvetleri olmayan bir bildiri hazırlayayım’ dedi. Çok haklısınız ama burada Montrö’yü araç olarak kullandık. Esas endişemiz son 3 paragrafta anlarlarsa eğer. Çok teşekkür eder saygılarımı sunarım” ifadeleri ile bildiride işlenen Montrö ile ilgili açıklamaların bahane olduğunu söylediği öğrenildi.

ERGUN MENGİ YASAK

Sevk yazısında, Mengi’nin soruşturma konusu bildiriyi hazırladığı, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu belirtildi. Ankara Nöbetçi 8’nci Sulh Ceza mahkemesi ilk aşamada 13 emekli amirali ardından da sorgusu tamamlanan Ergun Mengi’yi, ‘yurtdışına ve bulundukları il dışına çıkış yasağı’ koyarak serbest bıraktı.

ADLİYE ÇIKIŞI AÇIKLAMA

Serbest bırakılan 14 emekli amiral avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı. Adliye önünde basına açıklama yapan emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, “Bu kadar basit bir basın açıklamasından bu noktaya gelmek tamamen bir iletişim kazası; ancak bu iletişim kazasının nedenini bizde aramayın. Metin çok net ve iyi niyetle hazırlanmış. Türk yargı sistemine ve polis teşkilatına teşekkürler ediyorum” diye konuştu.