Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İş adamının kasasında ruhsatsız silah bulundu?

İcra memurlarının haciz için gittiği Şengün Şirketler Grubu Genel Müdürü, Makine Mühendisi ve Sanayici Halil İbrahim Şengün’e ait şirket odasındaki kasada ruhsatsız silah ele geçirildi. Şengün’le ilgili işlem başlatıldı. Şengün ise memurlardan şikayetçi oldu.

İcra memurlarının haciz için

Edinilen bilgilere ve iddialara göre, Şengün Elektrik Endüstri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden 85 bin TL alacağı olan bir firma borcunu tahsil edemeyince yasal yollara başvurdu.  Kocaeli 8. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından açılan davada Şengün Elektrik Endüstri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne mahkeme kararı ile icra başlatıldı. 14 Ocak’ta icra memurları tarafından hacze giden ekipler, Halil İbrahim Şengün’e ait olduğu belirtilen kasada ruhsatsız silah buldu.

GİDİP ŞİKAYETÇİ OLDU…

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, haciz sonrası mahkemeye giderek, şikayette bulunan Halil İbrahim Şengün, yazdığı ifadede görev başındaki memurlara ve ekiplere, ‘terörist’, ‘kafayı yemiş’ gibi ifadeler kullandı.

“İCRA MEMURLARI SIYIRMIŞ”

Şengün haciz işlemleri sonrası yaptığı şikayet dilekçesinde, “Yukarıda dosya numarası verilen icra evrakı gerçek borçlu gösterilen Şengün Elektrik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne kesinlikle tebliğ edilmemiştir. Çünkü Türkiye’deki adresi 2016 yılında kapatılmış bu şirket yurtdışına 2016 yılı başında satılmak suretiyle taşınmıştır. Şirketin eski adresine mahkeme kararı ile yapılan tespitte Saadet Partisi’nin faaliyette olduğu açıkça ekte sunulan tespit raporunda görülmektedir. İcra memuru açıkça kafayı öyle zannediyorum ki sıyırmış, yemiş adresleri karıştırmıştır.

“BİR TERÖRİST SOYGUNCU OLDUĞU ANLAŞILAN EKİBİYLE”

Kapıyı zevkine göre kırıp açmış, icra yapılacak şirketle ilgisi bulunmayan odaların bulunduğu adrese hızla bir terörist soyguncu gibi anlaşılan ekibiyle dalmış, Halil İbrahim Şengün’e ait özel büroya, Şengün Enerji üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Şengün Televizyon Radyo Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Almanya kökenli FÜR PCA Partners GmbH Turkey ve ICS Gmbh Turkey unvanlı yabancı şirketlerin irtibat odasının bulunduğu bürolara zorbalıkla girmiş, hukuka aykırı şekilde tutanak yaparak, icra uygulanmıştır.

“KAFAYI YİYİP, ZIRVALAYARAK!”

Hukuka aykırı olarak başka bir işyerine yukarıda yazılı olan aslında kapatılmış olan Saadet Partisinin adresinde geçmişte faaliyet gösteren şirketin adresi ile yukarıda adı geçen şirketlerin adresleri karıştırılarak açıkçası kafayı yiyip, zırvalayarak icra yapılan şirketin adresi olmadığı halde ilgisiz adrese icranın nasıl uygulandığının anlaşılması üzerine derhal harekete geçmiş bulunmaktayım. İcra uygulanacak şirketin Türkiye’de olmadığını bile bile gerekli ve yeterli tespit yapılmadan hayvan ahırına girercesine, koronavirüs testi ya da belgesi olmayan kişileri şahsıma ait işyerine sokmak tam bir ahmaklıktır.

“SİLAHIMI YANINDAKİ TEÖRİST SOYGUNCULARA TESLİM ETMİŞ!”

Dış kapıyı kırıp, içeri girdiği yetmemiş gibi üstelik şahsıma ait kasayı kırıp açmış, gizli olması gereken evraklarımı etrafa saçmış, yanındaki terörist soygunculara teslim etmiş, teşhir etmiş, pazarlamış, silahımı açıkça gasp etmiş,, şahsıma ve şirketimize zarar vermişlerdir.

“TUTANAKLAR YOK HÜKMÜNDEDİR”

Yaptığı tutanaklar yok hükmünde olduğu gibi şahsıma ait bürolara girmekle açıkça yaptığı gasp işlemi ile suçlu duruma düşmüştür. Şirketime ve masama, kasama ne tür zararlar verdiğinin tespiti bugün itibariyle başlatılacak. Çok ciddi şekilde 100 bin TL bedelli tazminat davasına ve ayrıca suç duyurusu yapılarak soruşturma yapılması için gereği yapılacaktır. Şahsıma ait silahımı gasp etmek kimsenin haddine değildir. Bunu yapan terörist soygunculara haddini bildirmek için gerekli işlem başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Şengün’ün son günlerde hakim, savcı ve diğer kamu görevlilerine yönelik sert ithamların olduğu paylaşımlar yaptığı da görüldü.

HALİL İBRAHİM ŞENGÜN’ÜN İDDİALARLA İLGİLİ CEVAP METNİ ŞÖYLE

halil ibrahim sengun

halil ibrahim sengun 2