İzmit Belediyesi’ne yönelik olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından rüşvet ve yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı. Bu kapsamda Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, eski CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile belediye personellerinin de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturmanın yankıları devam ederken sosyal medyaya kamera görüntüleri yansıdı.
SORUŞTURMA DOSYASINA GİRDİ
Soruşturma dosyasına giren görüntülerde İzmit Belediyesi eski Ruhsat ve Denetim Müdürü Figan Çetin’e bir zarfın içerisinde para teslimatı yapıldığı öne sürüldü. Kayıtlarda bir kişinin “Şuraya koy. Onları görme. Şöyle koy da oradan görünmesin.” dediği, diğer kişinin ise “Zarfın içinde”, “Şu araya sıkıştırdım”, “Üstüne de bir zarf attım müdürüm” ifadelerini kullandığı tespit edildi.
“OPERASYON ZATEN BEKLENİYORDU”
Görüntülerde belediyeye yönelik operasyon beklendiği ifadeleri ise dikkat çekti. Konuşma sırasında “Öyle bir durumda ilk bize operasyon yaparlar burada.” ve “Buraya zaten bir operasyon bekleniyordu” şeklinde değerlendirmeler yapıldığı belirlendi.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Soruşturma kapsamında söz konusu görüntülerin çekildiği yer ve zamanın netleştirilmesi, zarf içindeki paranın miktarı ve kim tarafından hangi amaçlı teslim edildiğine yönelik çalışmalar ise devam ediyor. Ayrıca para tesliminin belediyedeki hangi ruhsat veya idari işlemle bağlantılı olduğunun ve iddia edilen para trafiğinde başka kişi ya da kişilerin bulunup bulunmadığına dair inceleme yapılıyor.
