Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit İnkilap Ortaokulu’nda taciz skandalı!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan İnkilap Ortaokulu’nda taciz skandalı yaşandı. Son sınıf öğrencisi bir çocuk, birinci sınıfa giden 20’den fazla çocuğu taciz etti.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer

Ugur Enc profilKocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan İnkilap Ortaokulu’nda taciz skandalı yaşandı. Son sınıf öğrencisi bir çocuk, birinci sınıfa giden 20’den fazla çocuğu taciz etti. Konuyla ilgili Bağımsız Kocaeli’ye ulaşan bir veli okul yönetiminin konuyu kapatmak istediğini ifade etti. Karakola herhangi bir şikayet iletilmediğini belirten veli, sadece okulda bir disiplin soruşturması açıldığını, yönetimin kendilerine başka hiçbir bilgi vermediğini belirtti.

REHBER ÖĞRETMEN OKULA ÇAĞIRDI

Talihsiz velinin okulda yaşanan skandal olayla ilgili ifadeleri şöyle; “13 yaşında oğlum Kozluk İnkilap Ortaokulu’na gidiyor. Bugün okuldan beni aradılar ve hemen okula gelmemi söylediler. Gittim, pedagog rehber öğretmeni ile görüştüm. Öğretmen bana ‘Oğlunuzun okuduğu sınıf bir kaç aydır bir son sınıf öğrenci tarafından cinsel tacize maruz kalmış’ dedi. Bunu da bir öğrenci ailesine söyleyince fark etmişler. Okul idaresi konuyu 1 hafta önce öğrenmiş ve bir disiplin soruşturması başlatmımş.

‘20 LİRA VERİN GÜVENLİK TUTALIM’

O çocuk halen aynı okulda eğitim almaya devam ediyor ve konu polise bildirilmemiş. Okulda güvenlik görevlisi yokmuş çünkü bunun için bir ödenek yokmuş. Utanmadan ‘Biz bir karar aldık, tüm velilerimiz aylık 20 lira okul idaresine bağışlarsa okula bir güvenlik tutabileceğiz’ dediler. Rehber öğretmen konuyla ilgili daha fazla bilgisinin olmadığını müdür beyle görüşebileceğimi söyledi. Daha sonra okul müdürünün yanına gittim. Okul müdürüne konuyu sorduğumda bana masasındaki evrakları gösterip çok işi olduğunu söyledi ve beni adeta başından attı.

OKUL DETAYLARI AÇIKLAMIYOR

Benim gördüğüm bu olayın duyulmasını istemiyorlar. Bir disiplin soruşturması ile çocuğu uzaklaştıracaklar. Ancak konuyu adli makamlara bildirmeyecekler. Okulun adı kirlenir diye düşünüyorlar. Taciz olayı nasıl olmuş, çocuk öğrencilerimize neler yapmış bize hiçbir şey anlatmadılar. Sınıfta okuyan toplam 24 öğrenci var. Bunların tamamının velilerine konu haber verildi. Ben en kısa sürede karakola giderek şikayetçi olacağım. Bu işin peşini bırakmayacağım. Dilerim Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de harekete geçer ve gereğini yapar.”