Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te kediler kayboldu, bir kedi ölü bulundu

İzmit Akçakoca’da zamanla ortadan kaybolan kediler hayvanseverleri harekete geçirdi. Bölgede inceleme yapan hayvanseverler aylardır baktıkları kedinin cesedini bir binada bulurken, şüphelendikleri bir şahıs hakkında da suç duyurusunda bulundu.

İzmit Akçakoca’da zamanla ortadan
Nazim Ozgun Erbulan 1

Edinilen bilgilere göre olay, geçtiğimiz haftalarda İzmit Akçakoca Konutları’nda meydana geldi. İddialara göre bölgedeki hayvanseverler tarafından bakılan kediler, zamanla kaybolmaya başladı. Hayvanseverlerin bu durumu fark etmesi üzerine kedilerin izine rastlamak için çevreyi araştırmaya başladı. Kuşçu olan bir şahıstan şüphelenen hayvanseverler, şahsın yanına giderek kedileri sordu. Şahıs, kedilerin kuşlarını avladığını söylese de hayvanlara zarar vermediğini belirtti. İhbar üzerine olay yerine gelen Kocaeli Emniyeti HAYDİ ekipleri yaptığı incelemede somut delil olmadığı gerekçesiyle işlem yapmadan gitti.

KONUŞMADAN SONRA KEDİLER ORTAYA ÇIKTI

Aradan bir süre geçmesinin ardından yine kedilerin kaybolması üzerine hayvanseverler aynı şahsın yanına giderek kedilere bir şey yapıp yapmadığını sordu. Şahıs, yine bir şey yapmadığını belirtirken, hayvanseverler şahsı kedilerin gelmemesi halinde kuş kafeslerini açıp serbest bırakacaklarını söyledi. Yapılan konuşmanın ardından yaklaşık yarım saat sonra üç gündür kayıp olan kediler bir anda bahçeye geldi. Bu durum hayvanseverlerin şüphesini daha da arttırdı.

KEDİYİ ZEHİRLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ İDDİASI

Şahsın yaşadığı iki katlı binaya giden hayvanseverler, kapıda kedi taşıma çantası bulması üzerine binaya girdi. Bodrum kata inen merdivenlerde yaklaşık 3 aydır kayıp olan Minnoş isimli kedinin cesedini bulan hayvanseverler durumu emniyete bildirdi. İhbar üzerine gelen emniyet ekipleri tarafından yaşanan olay, fotoğraf ve tutanak altına alınırken, hayvanseverler karakola giderek şahıs hakkında şikayetçi oldu. Emniyette şahıs ile yapılan telefon görüşmesinde kediyi zehirlediğini itiraf ettiği iddia edilirken, hayvanseverler, emniyetin ardından Kocaeli Adliyesi’ne giderek şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.