Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarma DEAŞ’ın bombacılarını yakaladı!

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonunda örgütün bombacısı, lojistik sağlayıcısı ve örgüt mensuplarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı

Alınan bilgiye göre Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Kocaeli merkezli Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda Suriye uyruklu, H.E., K.C., S.E.S., H.E.H., M.A., Z.A., E.A.E, ve A.E. isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edildiler

Sorgulanmak üzere Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerdem birinin örgütün bombalı eylemlerinde kullanılan araçları ve bomba düzeneklerini hazırlayan bombacı olduğu, birinin örgütün çatışma bölgelerine mühimmat sevkisi sağladığı, 3’ünün örgüte lojistik destek sağladığı, diğer 3’ünün ise silahlı çatışmada görev yapan örgüt mensubu olduğu tespit edildi. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığında işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesine sevk edildi.