Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kadın müvekkili taciz iddiasında avukata 7 buçuk yıl istendi!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde müvekkilini taciz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Avukat M. S. için savcı mütalaasını verdi. Avukat için ayrı ayrı 7 buçuk yıl ceza istendi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde müvekkilini

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ikamet eden A.G. isimli kadın, Kocaeli Barosu’na kayıtlı Avukat M.S. ile görüştü. A.G., vekaletini Avukat M.S.’ye verdi. İddialara göre olay tekrar görüşme yapıldığında meydana geldi. A.G., avukatıyla görüşmeye gittiğinde “Sen çok güzel güzelsin, güzel kaliteli giyiniyorsun, kendine bakıyorsun, kadınım olur musun?’, ‘Sana ev tutarım, ömür boyu bakarım, bunun karşılığında benimle haftada 3-4 kez cinsel ilişkiye gireceksin” dediğini iddia etti. Öte yandan A.G., Avukat M.S.’nin kendisine mesajlar attığını da ileri sürdü.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Kocaeli 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün şüpheli Avukat M.S. için mütalaasını verdi. Mütalaada, “Sanığın bu suretle üzerine atılı suçu işlediği hususu tüm evrak kapsamında anlaşılmakla, sanık hakkında öncelikle TCK 105/2.a ve d maddesinin uygulanması ihtimaline binaen ek savunma hakkı verilmesi, daha sonra eylemine uyan TCK 105/2.a ve d, 43/1, 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına mütalaa olunur” ifadeleri yer aldı.

7 BUÇUK YIL

Bu mütalaaya göre “Kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin ya da aile içi ilişkinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle, Posta veya elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle, Planlı olarak birden farklı kişiye yaptığı için 7 buçuk yıla kadar hapis cezası ve istendi.” Duruşma 4 Şubat 2021 tarihine ertelendi.