Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra Yolu’nda tehlikenin farkında mısınız?

Yaz dönemlerinde Kocaeli’nin tatil merkezi olan Kandıra ile İzmit arasında ulaşımı sağlayan D-605 karayolundan bayram tatili süresince 131 bin 821 araç geçti. Söz konusu yol halen duble olarak inşa edilmedi. Şans eseri bu bayramda ölümlü bir kaza meydana gelmedi. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan kazada 5 kişi hayatını kaybetti.

Yaz dönemlerinde Kocaeli’nin tatil

Kocaeli’nin Karadeniz’e kıyısı bulunan Kandıra sahillerinde 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşandı. Kandıra sahillerine çıkan D-605 Karayolundan 131 bin 821 aracın geçiş yaptığı tespit edildi. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan D-605 karayolunda jandarma ekipleri tatil süresince 24 saat denetim yaptı.

4 EHLİYETE EL KONULDU

Elektronik denetleme sistemi (EDS), radar araçlarının yanı sıra trafik ekiplerince yapılan denetimlerde 8 bin 665 araç kontrol edilirken 272 araç sürücüsüne çeşitli trafik kurallarını ihlal etmekten 142 bin 567 TL para cezası kesildi. 45 araç trafikten men edilirken alkollü araç kullandığı tespit edilen 4 kişinin ehliyetine el konuldu.

ÖLÜMLÜ KAZA YAŞANMADI

Jandarma ekiplerinin denetimleri sayesinde sürücülerin kurallara uyma oranı arttı. Kandıra yolundaki kazalarda gözle görülür azalmalar olduğu gözlenirken Kandıra yolunda bayram süresince 8 hafif maddi hasarlı kaza haricinde yaralamalı ve ölümlü kaza meydana gelmedi.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

2016 yılından bu yana inşa edilmesi beklenen ancak inşa çalışmaları bir türlü başlamayan Kandıra yolunda son olarak bir kamyon ile bir araç kafa kafaya çarpışmıştı. Söz konusu kazada 5 kişi yaşamını yitirmişti. Kazaya karışan kamyon sürücüsü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kandıra yolu özellikle tatil dönemlerinde binlerce kişi tarafından kullanılıyor. Söz konusu yolun halen duble yol yapılmaması büyük bir tehlikenin var olmasına sebep oluyor.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Duble yol yapılmaması mı sık kaza noktası olan 7 noktanın 4üne EDS yapılmaması mı takdir halkımızındır!Duble yol maliyeti kaba taslak benim hesabıma göre 300 milyon doları buluyor yani 2 milyar Tl’den fazla,gerçekçi olalım bu maliyetle bu hükümet o yolu yapamaz ama 100 bin dolar bile tutmayan EDSler yapılsa bahsi geçen hiçbir kaza olmayacaktır!Benim bir davam var Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığımdan sonra il Vali yardımcısının kendisini ölümle tehdit ettiğime dair açtığı bir dava,konu Kandıra yoluna neden önlem almadığından mütevelli,bu zat DALCA mevkisine EDS yaptırtmıştır ve inanın o bölgede o gün bugündür tek kaza olmamıştır,KANDIRA STK’larının bu konuda gıkları çıkmamaktadır,yanlış buluyorum bunu,Akpde zayıf bu konuda,Fikri efendi özür diledi yolu yapamadık diye de neye yarar,kazaları ergelleyemedikten sonra,ben Büyükşehir Belediye Başkanlığına bu konu ve ilimizdeki uyuşturucu belasını Ankara dahil herkese duyurabilmek için aday oldum,başka da hiçbir sebepi yoktu,siz değerli basın mensuplarından bu yolun dubleliğinden ziyade YAZ AYLARINDA ARTAN NÜFUSA denk önlemler alınıp alınmadığını araştırmanız ile bahsettiğim 7 sık kaza noktasının neden EDS ile denetim altına alınmakta ısrarcı davranıldığının araştırılması ile KOCAELİLİ VATANDAŞLARIN HAYATLARINI KAYBETMELERİNİN önüne geçileceğine inancım tamdır!Lütfen erinmeyip araştırın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde markette çıkan
Sıradaki Haber Yanan markette kapalı kocaman alan küle döndü!