Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli didik didik edildi!

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan Türkiye güven huzur uygulaması 286 ekip bin 289 personelin katılımı ile 24.01.2020 İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde

Çalışmalar kapsamında 40 günübirlik ev işletmesi kontrol edildi, 1 işletme hakkında veri girişi yapmamaktan, çalışanlarının kimlik bildirimini yapmamaktan ve çalışanlarına kimlik kartı verilmemesinden idari para cezası uygulandı. Ayrıca İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan 17 işletme hakkında tutanak tanzim edilerek ruhsat vermeye yetkili idareye bildirildi. 44 öğrenci barınma yeri kontrol edildi. 1 barınma yeri hakkında ruhsatsız faaliyet göstermesinden tutanak tanzim edildi, 3 barınma yeri hakkında kapatma işlemi yapıldı.

İŞ YERLERİNE YAPTIRIM

Yine çalışmalar kapsamında 110 araç kiralama firması kontrol edildi, bunlardan 7 işletme hakkında veri girişi yapmamaktan, 4 işletme hakkında gerçeğe aykırı kayıt tutmaktan, 1 işletme hakkında sisteme kayıt olmamaktan ve 12 işletmeye de çalışanların kimlik bildirimlerini yapmamaktan idari para cezası uygulanmış olup, İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan 14 işletme hakkında da tutanak tanzim edilerek ruhsat vermeye yetkili idareye bildirildi.

PARKLAR MEYDANLAR

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu meydanlar, park ve bahçeler, toplu taşıma yapılan havaalanları, gar/istasyon, iskele/liman, otogar/terminal güzergâhlarında bulvar, cadde ve sokaklarda ve umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde yapılan uygulamalarda ise 9 bin 749 şahıs sorgulandı başta asayişe müessir suçlar olmak üzere, dolandırıcılık, 6 bin 136 SKM, 5 bin 809 SKM, çocuğun cinsel İstismarı, hakaret olmak üzere toplam 71 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca 1 adet 9 mm çapında tabanca ve 13 adet fişek ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. 188 umuma açık iş yeri denetlendi 8 iş yerine idari para cezası uygulandı. Ayrıca bin 250 araç kontrol edildi 69 araca toplam idari para cezası uygulandı. 9 araç ise trafikten men edildi.