Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Aydın Ünlü’nün davası başladı… İşte davadan detaylar

Kocaeli Haber- MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü hakkında “Rüşvet almak ve vermek” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi.

Kocaeli Haber- MHP Kocaeli

Sebahattin AydınKocaeli Haber- Kendisine ait otele ruhsat alabilmek için dönemin MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ile görüştüğünü, 30 bin TL verdiğini öne süren Bahadır Bostancı adlı şahıs şikayetçi olmuştu. Olayda videoda bulunan İl Başkanvekili İzzet Erdem, görevden alınmıştı.

DAVA BUGÜNDÜ

Mağdur olduğunu iddia eden şahsın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonrası açılan davanın ilk duruşması bugün Kocaeli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıklar Aydın Ünlü ve İzzet Erdem, duruşmaya rahatsızlıklarını neden göstererek katılmazken sanık avukatları salonda hazır bulundu. Müşteki Bahadır Bostancı da duruşmaya katılmadı. Tanık Avukat Havva Köse, salondaki yerini aldı.

 

Tanık Havva Köse, “Sanıkları, hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısıydım. O dönemden tanırım. Müşteki Bahadır’ı Aydın Ünlü yönlendirmesi İzzet Erdem’in aramasıyla tanıştım. Müşteki Bahadır ve eşi Sezen’le ofisimde görüştüm. Vekâlet aldım. Aramızda avukatlık sözleşmesi imzaladık.

30 BİN TL’YE ANLAŞTIM

O gün veya bir gün sonra imzalamış olabiliriz. Sezen Hanım’la 30 bin TL’ye anlaştık. İdare mahkemesine dava açtım. 30 bin TL’ye anlaştığımıza dair sözleşmemiz var. Sözleşmeyi savcılığa ibraz ettik. Müşteki ve eşiyle bir daha görüşmedim.

BAHADIR’IN ORTAĞI ARADI

İdare mahkemesindeki yargılama aşamasında müvekkilim Sezen’i aradım. Bahadır’ın ortağı olduğunu söyleyen biri aradı. Bahadır’ın kendisini dolandırdığını söyledi. Ben paramı alamayacağım için vekillikten istifa ettim. Ben kendilerinden 3 bin TL ücret aldım.

“AYDIN ÜNLÜ NÜFUZUNU KULLANDI MI?”

Ben müştekinin Aydın Ünlü’nün odasında olduğuma yönelik iddiasını kabul etmiyorum. Sadece ofisimde görüştüm. Ünlü ve Erdem’in şahıstan bir para aldığını görmedim. Sanık Aydın Ünlü, idare mahkemesindeki davada nüfuzunu kullanmak için benden bir girişimde bulunmamı istemedi. Böyle bir şeyi asla kabul etmezdim.

30 BİN TL’Yİ AYDIN ÜNLÜ’YE VERDİKLERİNİ SÖYLEDİLER Mİ?

Müşteki Bahadır veya eşi Sezen’in 30 bin TL avukatlık masrafını Aydın Ünlü veya İzzet Erdem’e verdiklerini söylemediler. Bana böyle bir şey söylemedi.”

Bahadır ve eşinin zorla getirilmesine Ünlü ve Erdem’in ise hazır bulundurulmasına karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertlenmdi.