Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kocaeli ve İstanbul’da terör operasyonu: 4 gözaltı

Kocaeli Haber- Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından İstanbul ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonda, Zeytin Dalı operasyonundan kaçarak yurda sığınan biri kadın 4 terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Kocaeli Haber- Kocaeli İl

Kocaeli Haber– Alınan ilgiye göre Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, TSK’nın 2018 Ocak ayında başlattığı ve terör örgütü PKK’nın YPG ile YPJ yapılanmasına ağır kayıplar verdirdiği Zeytin Dalı harekatından kaçarak sürekli adres ve kılık değiştiren örgüt üyelerinin Kocaeli ve İstanbul İllerinde saklandığında dair bilgilere ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan takip sonucu 16 Ekim 2021 günü Kocaeli ve İstanbul’da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

SÖZDE KOMUTAN

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda,  örgüt üyesi olduğu tespit edilen ve çeşitli bölgelerde silahlı çatışmalara katılmış biri kadın 4 kişi gözaltına alınarak Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Yakalanan kişilerin Jandarma da sorguları devam ederken, şüphelilerden H.H. isimli kadının Suriye Cinderes bölgesinde, PKK/YPJ terör örgütünün kadın biriminde sözde komutan olduğu,  çeşitli eylemlerde silahlı ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi.

KAÇAK YOLLARLA GİRMİŞLER

Sözde komutanın Zeytin Dalı Harekatından canını kurtarmak için kaçarak yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlendi. Diğer şüphelilerden M.K. isimli örgüt üyesinin ise örgüt içerisinde uzun yıllar faaliyetlerde bulunduğu, hatta kayıtlarda çatışmalarda öldürülmüş olarak bilindiği, aynı şekilde TSK’nın düzenlediği harekattan canını kurtarmak amacıyla yurda kaçak yollar ile girip saklandığı tespit edildi. Operasyonda yakalanan Ö.Ö. isimli şüphelinin ise PKK/YPG üyesi olduğu, uzun yıllardan bu yana silahlı faaliyetlerde bulunduğu, Afrin’e düzenlenen operasyonda kaçıp yurda yasa dışı yollarla girerek normal vatandaş görünümü ile hayatını sürdürdüğü belirlendi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Operasyon kapsamında İstanbul’da yakalanan Y.Ç’nin ise İstanbul’dan 2014 yılında kaçak yollarla Suriye’ye geçip örgüte katıldığı,  birçok silahlı çatışmada yer aldığı, son olarak TSK’nın düzenlediği  “Zeytin Dalı” harekatında canını kurtarmak için operasyonda bölgesinden kaçarak tekrar yurda yasa dışı yollar ile girdiği belirlendi. Örgüt üyesinin sürekli kılık değiştirdiği ve yakalanmamak amacıyla sık sık adres değişikliği yaptığı da edinilen bilgiler arasında yer adlı. Şüphelilerin jandarmada tamamlanan sorgularının ardından Kocaeli Adliyesine sevk edilmeleri bekleniyor.