Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kartepe ilçesindeki baltalı ve kazmalı cinayette kuzenlere verilen cezalara belli oldu

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde ormanlık alandaki kulübede berberi balta ve kürekle öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan iki kuzen, toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde ormanlık alandaki kulübede berberi balta ve kürekle

Olay, 19 Ocak 2025 tarihinde Suadiye Mahallesi Okçapınar mevkiinde ormanlık alanda bulunan kulübede meydana geldi. Bir yakını tarafından kulübesinde başına baltayla vurulmuş halde bulunan berber İsa Turgut (35) hastaneye kaldırıldı. Turgut, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri cinayete ilişkin inceleme başlattı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortak yürütülen çalışmada Yiğit C.B. ve Nazir B. (18) gözaltına alındı. Tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. Otopsi sonucunda maktulün vücudunda kesici ve ezici aletle oluştuğu değerlendirilen toplam 24 yara bulunduğu tespit edildi.

Kocaeli Kartepe ilcesindeki baltali ve kazmali cinayette kuzenlere verilen cezalara belli oldu 2Sanık Yiğit C.B. önceki duruşmada, dağ evinde kaldıklarında İsa Turgut’un kuzenine taciz ettiğini öne sürerek, tartışma sırasında kontrolünü kaybedip balta ile Turgut’a vurduğunu söylemişti.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

‘Kasten öldürme’ ve ‘kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından yararlanarak hırsızlık’ suçundan açılan davanın duruşması, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, her iki sanığın ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile ‘yağma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Kocaeli Kartepe ilcesindeki baltali ve kazmali cinayette kuzenlere verilen cezalara belli oldu 3Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Yiğit C.B., cinayetin maktulün taciz eylemi sonrasında gerçekleştiğini öne sürerek, “Eyleme katıldığım için pişmanım, böyle olmasını istemezdim. Maktule ait motosikleti ve parayı almamız yağma amaçlı değildi, olay yerinden uzaklaşabilmek içindi” ifadelerini kullandı. Diğer sanık Nazir B. de mütalaayı kabul etmediğini belirterek, lehine olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Nazir B.’yi ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, taciz iddiasının şüphede kalması nedeniyle ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak sanığın cezasını 18 yıla düşürdü. Diğer sanık Yiğit C.B.’ye ise olay tarihinde 18 yaşından küçük olması dikkate alınarak 12 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, her iki sanığın ‘yağma’ suçundan ise beraatine hükmetti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Valiliği tarafından bir ay boyunca il genelinde uyuşturucuya yönelik
Sıradaki Haber Kocaeli’nin uyuşturucu tablosu açıklandı: 53 kişi tutuklandı!