Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 10 ayda kazalarda 331 kişi hayatını kaybetti!

Kocaeli Valiliği trafik ekiplerinin 10 aylık çalışma raporunu yayınladı. Buna göre Kentimizde meydana gelen kazalarda 331 kişinin 10 ayda olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kocaeli Valiliği trafik ekiplerinin

Kocaeli Valiliği trafik ekiplerinin 10 aylık çalışma raporunu yayınladı. Buna göre Kentimizde meydana gelen kazalarda 331 kişinin 10 ayda olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizde her geçen gün trafiğe çıkan motosiklet ve motorlu bisiklet sayıları artış göstermekte gerek bireysel kullanım gerekse kurye hizmetlerinin artmasına bağlı olarak trafikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Ülke geneli 2023 yılı ilk 10 aylık veriler incelendiğinde; motosiklet ve motorlu bisikletlerin tescil edilen tüm araçların %17,2’sini oluşturmasına rağmen kazalara karışma oranının %23,8 olduğu ve bu kazalarda (331) kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiği, 91.560 kişinin de yaralandığı görülmektedir.

3 GÜNLÜK EŞ ZAMANLI DENETİM

Motosiklet ve motorlu bisiklet kazalarının önlenmesi ve çalıntı motosikletlerin yakalanması maksadıyla; İçişleri Bakanlığı emri ile ülke genelinde 23-24-25 Kasım tarihlerinde, (3) gün boyunca ‘Eş Zamanlı Denetim’ yapılmıştır. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından icra edilen denetimler sonucu kural ihlali tespit edilen (253) sürücüye trafik idari para cezası uygulanarak, (76) araç trafikten men edilmiştir. (2) Sürücü belgesi geçici olarak iptal edilmiştir. (6) Aranan şahıs yakalanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”