Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 540 kilo kokain yakalanmıştı! Duruşmada herkes serbest bırakıldı

Kocaeli’de bir limanda bulunan konteynerin içerisinde toplam 540 kilo kokain bulunması üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahıslar tahliye edildi. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.

Kocaeli’de bir limanda bulunan

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrük muhafaza ekiplerince Kocaeli’de bir limanda bulunan konteynerin içerisinde toplam 540 kilo kokain bulunduğunu açıklamıştı. Emniyet birimleri tarafından yapılan araştırmayla piyasa değeri yaklaşık 4 milyar lira olduğu öğrenilen kokainin Güney Amerikalı ortakla Türk bir iş adamına ait olduğunun tespit edilmesi üzerine Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek şahsı bulmak için çalışma başlatmıştı.

110 AYRI ADRESE OPERASYON

2020 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı, 9 ülkeyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olan “Bataklık Operasyonu” yapılmıştı. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, 11 ilde 110 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, 94 şüpheliden 74’ü gözaltına alınırken, şüphelilerin banka hesaplarında görülen 70 milyon civarındaki mevduata el konulmuştu. Yakalananlar arasında “Türk Escobar” olarak bilinen Nejat Daş ile birlikte, bir emniyet müdürü ve 2 polis memuru da vardı.

DİLOVASI’NDAKİ LİMANA GETİRİLDİ

Gümrük muhafaza ekiplerince Kocaeli’de şüpheli olarak önceden tespit edilen 6 konteynerin içinde toplam 540 kilo kokain ele geçirildiğini açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, emniyet tarafından da yapılan araştırmalara göre, uyuşturucu maddenin gemiyle Brezilya’ya, Brezilya’dan da İspanya Barcelona’ya getirildiği bilgisine ulaştı. Burada uyuşturucunun başka bir bölümünün bırakılmasından sonra toplam 540 kiloluk bölümü İstanbul’da dağıtılmak üzere, yeni uyuşturucu rotası olan Dilovası’ndaki limana getirildiği öğrenildi. Uyuşturucu ve suç geliri operasyonu ‘Bataklık’ kapsamında aralarında örgüt elebaşları Nejat Daş ve Çetin Gören’in de bulunduğu 67 zanlıdan 34’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLU SANIK KALMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu’ diyerek kamuoyuna duyurduğu ‘Bataklık‘ davasında tutuklu kimse kalmadı. Davanın Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada uzun süre tutuklu olduklarını belirten bazı sanıklar, davanın sona geldiğini, bu nedenle tahliye olmayı beklediklerini söyledi. Sanık ve avukatlarının beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Çetin Gören, Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan, Faruk İşcan, Handan Kaymaz, Kevork Durna, Mehmet Murat Buldanlıoğlu ve Zülfü Mengan’ı adli kontrol şartıyla tahliye etti. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.