Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de cezaevinde o kitap yasak!

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi cezaevlerinde okunmasının yasaklanmasına dair yapılan itirazı kesin olarak reddetti.

Kocaeli 2. Ağır Ceza

SEBO min 5Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi cezaevlerinde okunması yasak eserlerden biri. Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesi üzerine, bu ansiklopedinin de aralarında olduğu bazı yayınların yasak olmasının gerekçesini açıklamıştı.

KAMUOYUNU KIŞKIRTICI

Kitapların içeriğinde kamuoyunu kışkırtıcı, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve devletini ve kolluk kuvvetlerini aşağılayıcı, bölücü ve ayrımcı hususları içeren ifade ve yorumların yer aldığı ve 7 ciltlik dokümanın fotokopi olduğu, süreli veya süresiz basılı yayın niteliğini taşımadığı kararı verilmişti.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Bu gerekçelerle tutuklulara verilmemesi yönünde, 5 Ekim 2011 tarihinde karar alındığı görüldü. Söz konusu karara Kocaeli İnfaz Hakimliği nezdinde şikayette bulunuldu. İnfaz Hakimliği’nin ret kararı vermesi üzerine Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edildi. Bu itiraz da mahkeme tarafından reddedildi ve kararın kesinleştiği bildirildi.