Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de öz yeğenine 10 yıl boyunca istismarda bulunan amca yeniden yargılanıyor

İzmit’te, öz amcasının 15 yaşındaki E.A. isimli çocuğa 4 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Mahkeme amcaya 22 yıl 5 ay hapis cezası verirken Yargıtay kararı bozdu.

İzmit’te, öz amcasının 15

Nazim Ozgun Erbulan 1

İzmit’te meydana gelen olayda anne F.A. 15 yaşındaki kızı E.A.’nın sürekli banyoya girip saatlerce suyun altında kaldığını, akrabaları geldiğinde kendisini odaya kilitlediğini ve sınıfında erkek arkadaşları ile yan yana oturmadığını fark etti. Anne, kızını psikoloğa götürdü. Ancak küçük kız konuşmadı. Sürekli saçlarını yolan E.A., art arda intihar girişiminde bulundu. Doktor kontrolüne alınan E.A., 2019 yılının mart ayında geçirdiği sinir krizi sırasında, annesine, öz amcasının kendisine 4 yaşından itibaren 10 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Anne F.A.’nın şikayetçi olması üzerine amca F.A., 2019 yılının temmuz ayında, öz yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. F.A. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı.

22 YIL 5 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 2021 yılında karar çıktı. Cezaevinde SEGBİS sistemi üzerinden bağlanan amca F.A.’nın son sözleri sorulması üzerine “İddia ettiği eylemlerden bir tanesini ispatlamasını istiyorum. Ayrıca ben pazarcıyım. Çevremde hiç kimse bu şekilde bir eylemde bulunacağımı tahmin edemez. Bu şekilde tarafıma atılmış bir itham da yoktur. Adalete güveniyorum” dedi. Mahkeme heyeti, Ferdi A.’nın mağdura karşı ’12 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar’ suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar vererek, sanığın mağdurun öz amcası olması ve suçun aynı mağdura karşı birden fazla kez işlenmiş olduğunu dikkate alarak 22.5 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

KARARA İTİRAZ ETTİ, DAVA YENİDEN BAŞLADI

Sanığın karara itiraz etmesi sonrası dosya önce İstinaf Mahkemesi’ne taşındı. İstinaf, kararı onamasının ardından sanık temyiz yoluna başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay, mağdur çocuğun duruşmada alınan ifadesinin CD çözümünde anlaşılamayan sesler nedeniyle çocuğun ifadesinin yeniden alınmasını, bunun mümkün olmaması halinde CD’nin uzman bilirkişilerce incelenmesi gerekçesi ile dosyayı bozarak yerel mahkemeye gönderdi. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava bugün yeniden başladı. Duruşmada, Adli Tıp’tan çocuğun ifadesini içeren CD’nin çözümlenmesi için raporun beklenmesine karar verilirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yargıtay’ın kararı bozması neticesinde sanık F.A. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya taraf avukatları, mağdur E.A’nın babası A.A. ve tutuklu sanık F.A. katıldı. Savunma yapan mağdur avukatı, E.A., annesi ve kardeşlerinin, sanığın ailesi tarafından tehdit edildiklerinden dolayı Fransa’ya gittiklerini söyledi. Kimseyi tehdit etmediğini söyleyen mağdurun babası A.A., “Mağdura karşı korunmayı gerektiren herhangi bir eylemim ve tehdidim olmadı. Bir vicdansız anne nasıl çocukları Fransa’ya götürür. Yalan ve iftiralarla çocuklarımı Fransa’ya götürdü. Mahşer günü ellerim onların yakasında olacak. Kardeşim suçsuzdur. Olay iftiradan ibarettir” dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen F.A. ise “Bana yapılan suçlamalar asılsız ve iftiradır. Amca-yeğen ilişkisi dışında bir ilişkim olmamıştır. Yıllardır kadın kıyafeti satarım. Ben böyle bir insan olsaydım hakkımda şikayetler olurdu. Benim yeğenime istismar etmem imkansızdır. Yengemin ihtirası için bana iftira atılmıştır. Asıl gayeleri Fransa’ya gitmekti. Suçlamalar gerçek olsaydı, abim ve ailem yanımda durmazlardı. Mağdurum, tahliye ve beraatimi istiyorum” diye konuştu. Sanık avukatı ise mağdurun annesinin Fransa’ya gidebilmek ve mülteci kabul sözleşmesinden yararlanabilmek amacıyla müvekkiline iftira attığını kaydetti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.