Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki yatırımcılar arazi dolandırıcılığının kurbanı oldu!

Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, vatandaşları arazi dolandırıcılarına karşı uyardı.

Marmara OSB Yönetim Kurulu

Bandırma Beyköy ve Bezirci Mahalleleri arasında kurulan Marmara OSB, arsa dolandırıcılarının ilgi odağı oldu. Marmara OSB’den yapılan açıklamada, ‘Kamu Yararına İstinaden’ Balıkesir Valiliği ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) aracılığıyla OSB sınırları içerisinde bulunan 74 parsele tapu müdürlüğünce şerh konulduğuna vurgu yapıldı. Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay, tapuların üzerinde şerh olmasına rağmen, bazı art niyetli şahısların, OSB sınırları içindeki arazi ve OSB ile ilgisi olmayan arazileri yanıltma yöntemi ile vatandaşlara değerinin çok üzerinde fiyatlara satıldığı konusunda uyardı.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Bursa, İstanbul ve Kocaeli’den pek çok yatırımcının OSB içinde gibi gösterilen bu arazileri satın alarak dolandırıldıklarını ve hukuki süreçlerin devam ettiğinin altını çizen Başkan Çay, “Ayrıca, bölgede bulunan bazı kişilerce, planlı olarak küçük tarım arazileri kendi aralarında yüksek tapu değeri ile satılmakta ve bu rakamlar örnek gösterilerek OSB’nin de bu fiyat ve daha üzerinden alım yapmak zorunda olduğu şeklinde alıcılar aldatılarak ilgisiz araziler 3. kişilere satılmaktadır” dedi.

“ÇOK YÜKSEK BEDELLER ÜZERİNDEN KAPORALAR ALINMAKTA”

Merkezleri İstanbul’da olan sanayi şirketlerine ait arazilerin, şirketlerden habersiz olarak gazete ve internet ilanları yoluyla satılmaya çalışıldığına dikkat çeken Çay, “Bazı emlak ofisleri arazileri sanki kendi mülkiyetleriymiş gibi pazarlamaya çalışıyor. Bu ilanlara fotoğrafları konulan binlerce dönüm arazinin, Marmara OSB içinde, yanında, civarında veya genişleme alanı dahilinde olduğu ifade edilerek çok yüksek bedeller üzerinden kaporalar alınmaktadır” diye konuştu.