Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin başsavcısı değişti! Semih Akgün gidiyor, Ferhat Kapıcı geri dönüyor

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2026 yılı Ana Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yeri değişirken, 33 ilin cumhuriyet başsavcısı da yeni görevlerine atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 2026 yılı Ana Kararnamesi yayımlandı.

HSK kararnamesiyle Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde de değişikliğe gidildi. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 20 aydır Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Semih Akgün’ün yerine Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ferhat Kapıcı atandı.

BİR KEZ DAHA KOCAELİ’YE

Ferhat Kapıcı, Kocaeli kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Kapıcı, 2024 yılında Yargıtay üyeliğine seçilene kadar Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmış, ardından yerine Semih Akgün atanmıştı. Şimdi yayımlanan yeni kararnameyle Kapıcı yeniden Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.

SEMİH AKGÜN 2024’TE GÖREVE GELMİŞTİ

Semih Akgün, Ekim 2024’te yayımlanan HSK kararnamesiyle Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmış ve göreve başlamıştı. Daha önce Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ile Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunan Akgün, yaklaşık iki yıllık görev süresinin ardından Kocaeli’ye veda etmeye hazırlanıyor.

HSK KARARNAMESİ YAYIMLANDI

HSK’nın 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi kapsamında adli yargıda 4 bin 608, idari yargıda ise 359 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnameyle birlikte birçok ilde başsavcı değişiklikleri de gerçekleştirildi.