Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açıklanan 2025 yılı adli yargı yaz kararnamesiyle Kocaeli adliyesinde köklü değişiklikler yapıldı. Kararname kapsamında birçok hâkim ve savcının görev yeri değişirken, Kocaeli’de uzun süredir görev yapan bazı isimler başka illere atanırken yerlerine yeni isimler getirildi.
Kocaeli’den Ayrılanlar
Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhiddin Paça, Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanırken, aynı görevde bulunan Soner Fevzi Vurur da Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı oldu. Kocaeli hakimi Güliz Kalkan İzmir’e, savcılar Sedat Yılmaz Büyükçekmece’ye, Nazif Yücel Sakarya’ya, Fatih Kocabey Hatay’a, Abdullah Şen Diyarbakır’a atandı.
Kocaeli Hakimi Zehra Yıldız ise Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak yeni görevine başlayacak. Ayrıca Kocaeli’den çok sayıda hâkim ve savcı, İstanbul, Elbistan, Kastamonu, Gölcük ve Çınar gibi farklı il ve ilçelere görevlendirildi.
Kocaeli’ye Yeni Atamalar
Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na üç önemli isim atandı: Sakarya’dan Kamil Kaya, Muş’tan İbrahim Karlı ve mevcut Kocaeli hakimi Alper Utku bu görevlere getirildi. Öte yandan Yargıtay Tetkik Hakimi Volkan Dur, Bursa’dan Yemliha Karakoç, Antalya’dan Havva Yıldırım Özeroğlu gibi birçok tecrübeli isim Kocaeli’ye hâkim olarak atandı.
Savcılar cephesinde de dikkat çekici atamalar yapıldı. Kahramanmaraş, Hatay, Iğdır ve Karamürsel gibi bölgelerden gelen yeni savcılar Kocaeli Adliyesi’nde göreve başlayacak.
Bölge Adliye Mahkemeleri ve Diğer Atamalar
Bazı isimler ise doğrudan Bölge Adliye Mahkemelerine atandı. Kocaeli hakimi Mehmet Latif Öner, İstanbul BAM’a; Faruk Mertol, Gaziantep BAM’a; Sibel Vurur, Hülya Karaaslan Yücel ve Onur İnci ise Sakarya BAM’a üyelik görevine getirildi.
Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Selim Şerif ise Gebze Başsavcı Vekili olarak yeni görevine başlayacak.