Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Komşu marketi kundaklamayla suçlandı, Anayasa Mahkemesi kararını verdi!

Henüz 20 yaşındayken aile marketinin bulunduğu mahalleye yeni açılan bir marketi kundaklamakla suçlanan Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ikamet eden M.O. 2006 yılından bu yana verdiği adalet mücadelesini kazandı.

Henüz 20 yaşındayken aile
ugur

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ikamet eden M.O. 2006 yılında henüz 20 yaşındayken aile marketinin bulunduğu mahalleye yeni açılan bir marketi kundaklamakla suçlandı. Söz konusu yeni marketin telefonla aranarak dönemin parasıyla 50 bin TL talep edilmesi, bunun üzerine o markete bağlı 3 markette kundaklama girişimi yaşanması sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında M.O. ile birlikte 3 kişi göz altına alındı. Yapılan yargılamalar sonrasında Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi M.O.’ya kasten mala vermek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

YARGITAY’DAN DÖNDÜ 7 YIL DAHA ALDI

Yargılamaya yapılan itirazlar sonrasında Yargıtay 6. Dairesi sanıkların kolluk kuvvetlerince alınan ifadelerini suçlarını itiraf ettikleri bu sebeple yağmaya teşebbüs suçundan da cezalandırılması gerektiğini belirtti. Yeniden yapılan yargılamada M.O. yağma suçundan 7 yıl 6 ay daha hapis cezasına çarptırıldı. Yargılamanın bütün aşamalarında polis tarafından karakolda darp edildiğini, baskı altında ifade verdiğini, avukatıyla görüşmesine izin verilmediğini belirten M.O. yeniden yargılama sonrasında adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini belirterek Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

TAZMİNAT TALEBİNE RET

12 Nisan 2023 tarihinde, sanığın yargılama sürecinin tamamlanmasının üzerinden tam 10 yıl geçtikten sonra toplanan Anayasa Mahkemesi kararını verdi. M.O.’nun hakkaniyete uygun yargılanma hakkıyla bağlantılı olarak müdafi yardımından yararlanma hakkının ihlal edildiğine, yeniden yargılama yapılmak üzere dosyanın Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine, 10 bin 194 lira 70 kuruş vekalet ve harç ücretinin M.O.’ya geri ödenmesine karar veren Anayasa Mahkemesi M.O.’nun adil yargılanmadığı için talep ettiği tazminatı ise reddetti.