Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köylülere 12 yıl sonra beraat..!

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 2008 yılında ormanlık alanda fazla kesim ve resmi belgede sahtecilik suçundan yargılanan üç köylü, 12 yıl sonra beraat etti.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 2008

SEBO min 52008 yılında Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nde fazla kesim ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla açılan davanın sonucu Yargıtay’dan döndü. Dava bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü.  Resmi görevlilerin beraat ettiği ancak sivillerin yargılandığı davada sanıklar Bayram Y., Mustafa O. ve Hüseyin K. duruşmada hazır bulundu.

TANIK DİNLENDİ

Tanık Ali T. “Resmi Kesim işi alan Mustafa O.’nun yanında çalıştım. Orman görevlilerinin çarpı attığı ağaçların kesimini yaparız. Kestikten sonra kontrolü orman görevlileri yapar. Suç tarihinde ben de kooperatife üyeydim. İddia olan olaylara ilişkin görgüye dayalı bilgim yok. Fazla kesim ve sahte evraktan bilgim yok. Mustafa’nın alıp verirken bir rüşvet olayını görmedim. Şifaen verdiğini biliyorum.” dedi.

SAVCI AYRI AYRI CEZALANDIRMA İSTEDİ

Savcı mütalaasında sanıkları kamu görevlisini azmettirmekten ayrı ayrı cezalandırma talep etti. Sanık Mustafa O., “Şartnamede ismi olan Yakup T., 713 sitenin parası benim adıma yattı ama parayı Yakup T. aldı. Ben bankadan parayı çekip verdim. Ali’nin çeki patlayacaktı çeki ödedi. Çektiğim para 21 bin TL civarındaydı. Elde ettiğim menfat yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum.

“EVRAK DÜZENLEME YETKİMİZ YOK”

Sanık Hüseyin K., “Benim bir imzam yoktur. Memurların imzalarından kaynaklanıyor. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Bayram Y., “Benim evrakları düzenleme yetkimiz yok. Kesimlerden para da almadım. Beraatımı isterim” dedi.

ASIL FAİLLER CEZA ALMADI

Sanıkların avukatı, “Orman görevlilerinin izni ve düzenledikleri evrak olmaksızın işlem yapılması mümkün değil. Olayın asıl faillerinin davaları neticelendi. Olayda hiçbir suçu olmayan vatandaşların suçu yoktur. Önceki karar gibi beraatlerini talep ediyoruz” dedi.

ÜÇÜNE DE BERAAT

Mahkeme heyeti sanıkların atılı suçu işlediklerine dair yeterli kanıt olmadığını söyleyerek beraatlerine karar verdi. Karar Yargıtay’a gönderilecek.