Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kürşad Yılmaz’a beraat kararı!

Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden, Kocaeli’nin yakından tanıdığı Kürşad Yılmaz ile ilgili beraat haberi geldi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürşad Yılmaz’ın 1999 ve 2005 yılları arasında işlediği iddia edilen “hürriyeti tehdit”, “yağma” ve “tehdit” suçlarından beraatine ve infazının durdurulmasına karar verdi. Devlet Bahçeli Yılmaz için, “ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğidi” demişti.

Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden,

Kocaeli’nin yakından tanıdığı Kürşad Yılmaz‘la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, “suç örgütü elebaşı” suçlamasıyla 2005 yılından bu yana tutuklu bulunan, Kocaelililerin yakından tanıdığı Yakup Kürşad Yılmaz’ın, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yaptığı yargılamanın yenilenmesi talebini kabul etti.

İNFAZIN DURDURULMASINA

Mahkeme, Kürşad Yılmaz’ın 1999 ve 2005 yılları arasında işlediği iddia edilen “hürriyeti tehdit”, “yağma” ve “tehdit” suçlarından beraatine, infazın durdurulmasına karar verdi.

“BAŞKA SUÇTAN KAYDI YOKSA BERAATİNE”

Mahkeme ayrıca Yılmaz’ın bir başka suçtan hükümlü veya tutuklu değilse derhal serbest bırakılmasının istenilmesine, sanığın sabıka kaydındaki ilgili hükümlerin kayıttan çıkartılması için Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına ve sanığın tazminat davası açmaya hakkı bulunduğunun bildirilmesine karar verdi.

BAHÇELİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Bu karar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mayıs 2018 yılında Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’la ilgili attığı bir tweeti akıllara getirdi. Bahçeli, söz konusu paylaşımında, ”Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” ifadelerini kullanmıştı.