Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Macho Bar cinayetinde ceza yağdı!

2014 yılında Macho Bar’ın sahibi ile bara müşteri olarak giden Murat Kibar arasında çıkan silahlı çatışmada Muharrem Arpacı ölmüştü. Bugün Murat Kibar ve davanın diğer sanığı Fevzi Durak hakkında karar verildi.

2014 yılında Macho Bar’ın

SEBO min 52014 yılında mart ayında İzmit Barlar Sokağı’nda meydana gelen olayda Macho Bar’ın sahibi ile bara müşteri olarak giden Murat Kibar arasındaki tartışmada karşılıklı silahlar çekilmişti. Olayda Muharrem Arpacı, Murat Kibar tarafından öldürülürken Kibar da Arpacı tarafından kolundan ve dizinden yaralanmıştı. Olay yerinden kaçan Kibar, teslim olmuştu.

TUTUKLU SANIK MURAT KİBAR

Sonrasında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmaya olayla ilgili kasten öldürme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarıyla yargılanan Murat Kibar’ın davası bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Tutuklu sanık Murat Kibar ve Fevzi Durak duruşmaya katılmadı. Avukatlar hazır bulundu.

“KORKUTMAK İÇİN ATEŞ ETTİM” DEMİŞTİ

Sanık Murat Kibar, daha önceki ifadesinde “Maktulü 20 senedir tanırım. Olay günü Arpacı tarafından kendi mekanı Macho Bar’a davet edildim. Yanımda misafirlerim Emre Tanrıverdi ve Kerim Baykırı da vardı. Dj’i yanıma çağırarak slow müzik çalmasını istedim. Olay akşamı alkol almadım. Sonra yanımıza Muharrem Arpacı geldi. Bana ‘Dost musun düşman mısın? Böyle geleceksen bir daha mekanıma gelme’ dedi. Ben de bir daha gelmeyeceğimi söyledim. Sonra bana yumruk attı. Mekanda silah bulundurduğunu bildiğimden onu korkutmak için belimdeki silahı çıkararak yere bir el ateş ettim. Biz giderken silah istedi ve bana ağır küfürler etti. Aldığı silahla sol kolumdan beni vurdu. Geri döndüm ona doğru yürürken bu kez dizime ateş etti. Sonra kendimi savunmak için ateş ettim. Arpacı mermi istediğinde topallayarak kaçtım. Silahı Sakarya Nehri’ne attım” demişti.

KİBAR’A 5 YIL DURAK’A 12 YIL 6 AY

Mahkeme heyeti Murat Kibar’a 5 yıl, Fevzi Durak’a 12 yıl 6 ay ceza vermişti. Üst mahkemeden dönen dava bugün yeniden görüldü. Mahkeme heyeti, savunmaları tekrar aldı ve Murat Kibar’a daha önce olduğu gibi 5 yıl hapis cezası Fevzi Durak’a ise 12 yıl 6 ay ceza verdi.