Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muayene önceliği isteyen hasta sekreterin elini ısırıp doktora hakaret etti

Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisine muayene olmak için giden ve poliklinikte sıra beklemeden öncelikli olarak muayene olmak isteyen hasta, kendisini uyaran sekretere yumruklu saldırıda bulunarak elini ısırırken Acil Tıp Uzmanı doktora da sözlü saldırıda bulundu.

Kocaeli Devlet Hastanesi Acil

Son günlerde yaşanan sağlık çalışanlarına şiddete bir yenisi daha eklendi. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisine muayene olmak için giden ve poliklinikte sıra beklemeden öncelikli olarak muayene olmak isteyen hasta, kendisini uyaran sekretere yumruklu saldırıda bulunarak elini ısırırken Acil Tıp Uzmanı doktora da sözlü saldırıda bulundu.  Konuyla ilgili Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “15/07/2022 saat 10:30’da Kocaeli Devlet Hastanesi acil servisine gelen ve triyajdaki değerlendirmeden sonra yeşil alana yönlendirilen hasta H.A ve yakını O.K yeşil poliklinikte sıra beklemeden öncelikli olarak muayene olmak istemiştir. Ancak hasta görevli sekretere kendisinin acil olduğunu, öncelik sırasının kendisinde olduğunu iddia ederek talepte bulunmuştur”

Sıra beklemek istemediler

“Görevli sekreter S.A. da beklerlerse muayene olabileceklerini, önceliğin sarı ve kırmızı etiketli hastaların olduğunu bildirmiştir. Bunun üzerine hasta bağırarak, hakaret ederek görevli sekreter S.A.’ya yumruklu saldırıda bulunmuş ve elini ısırmıştır. Acil Tıp Uzmanı Dr. G.N.K’a da sözlü saldırıda bulunmuştur. Beyaz kod verilmiş, güvenlik görevlileri ve hastane polisi tarafından uzaklaştırılan şahıslar Emniyet Müdürlüğüne götürülmüş, adli süreç başlatılmıştır. Sekreter S.A’nın yüzünde ve boynunda yumuşak doku travması, sıyrıklar ve elinde de ısırmaya bağlı yaralanma tespit edilmiştir. Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor, sağlık personellerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konu, Sağlık Bakanlığımız, Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”