Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öykü Yündün’ün ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı

Körfez’de bulunan bir evde uyuşturucu krizine girmesi sonucu hayatını kaybettiği tespit edilen Öykü Yündün ile ilgili Cumhuriyet Savcısı iddianame hazırladı. İddianamede, eve gelen şahsın Öykü’nün hırıltılarını duyması ile 112’yi araması arasında yaklaşık 40 dakika sürede olduğunu belirtilerek tutuklu sanık N.Ş.’nin bu sürede uyuşturucu ve aparatlarını topladığı ifadeleri yer aldı.

Körfez’de bulunan bir evde

Nazim Ozgun Erbulan 1Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Körfez Yeniyalı Mahallesi Koşu Sokak’ta Öykü Yündün (21) N.Ş.’ye ait evde ölü bulundu. Olayın şüpheli bulunması sonrasında N.Ş. gözaltına alınırken işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı, N.Ş. hakkında “Uyuşturucu ve uyarıcı madde nakletme ve sağlama”, “Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak” ve “İhmali davranışla kasten adam öldürme” suçlarından iddianame hazırladı.

ADLİ TIP KURUMU: UYARICI MADDEDEN ÖLDÜ

Hazırlanan iddianamede Adli Tıp Kurumu’nun raporu da yer aldı. Raporda, Öykü Yündün’ün ölümünün uyarıcı madde (amfetamin, metamfetamin) kullanımına bağlı zehirlenme ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana geldiği belirtildi. Yapılan incelemede olay tarihinde N.Ş.’nin nakliye işinde kullanılan aracın GPS bulunduğu ancak olay tarihinde GPS’in sökülerek pasif hale getirildiği dosyada yer aldı.  Cumhuriyet Savcısı, N.Ş.nin “Uyuşturucu ve uyarıcı madde nakletme ve sağlama” suçunun Gebze ilçesinden Öykü Yündün’e uyuşturucu madde temin ederek getirmesi sonucu oluştuğunu, “Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak” suçunun evinde özel malzemeler bulunması sonucu oluştuğunu belirtti.

40 DAKİKA SONRA 112’Yİ ARAMIŞ

Cumhuriyet Savcısı, “İhmali davranışla kasten adam öldürme” suçunun ise hırıltıları duyduğu ilk anın 12.13, içeri girdiği saatin ise 12.21 olduğunu yapılan incelemelerde tespit etti. Öykü’yü kurtarmak yerine uyuşturucu madde ve aparatları saklamaya çalışarak vakit geçirdiği saat 12.52’de 112’yi aradığını, Öykü’ün N.Ş.’den temin ettiği uyuşturucu neticesinde ölümün uyuşturucuya bağlı zehirlenme ve gelişen komplikasyonlar sonucu öldüğü, 112 unsurlarına kasten 40 dakikaya yakın bir süreç geç bilgi verdiğini açıkça ifade ettiği ve ihmali nedeniyle kasten adam öldürme suçunu işlediği kanaatine varıldığı savcı tarafından belirtildi.

Oyku yundun“ÖYKÜ’YÜ KURTARMAK YERİNE…”

İddianamede, Olay tarihinde şahsın, akşam saatlerinde İstanbul istikametine gittiği, 03.00 sıralarında kendi evine geldiği, 05.00 sıralarında Öykü Yündün’ün verdiği adrese gelerek birlikte N.Ş.’nin evine gittikleri belirtildi. Yaklaşık 5 saat sonra N.Ş.’nin evinden çıkarak işe gittiği, 12.08’de eve döndüğü ve burada hızlı adımlarla hareket ederek komşusundan merdiven aldığı dosyada yer aldı. Cumhuriyet Savcısı iddianamede N.Ş.’nin Öykü Yündün’ün hırıltılarını duyduğu ilk an olan 12.13’te ve ikamete girdiği 12.21 saatleri içerisinde geçirdiği sürede Öykü’yü kurtarmak yerine uyuşturucu madde ve buna ait aparatları saklamaya çalışarak vakit geçirdiği, saat 12.52’de 112’yi aradığı bu sürecin de “İhmali davranışla kasten adam öldürme” suçunun unsurlarını oluşturduğunu belirti.

“HAREKETSİZ YATIYORDU”

Öykü Yündün’ün babası V. Yündün verdiği ifadede 3 yıldır kızıyla görüşmediğini, Öykü’nün yaşantısıyla ilgili bir bilgisi olmadığını belirtti. Tutuklu yargılanan N.Ş. ise ifadesinde kendisine ait metamfetamini Öykü’nün kullandığını belirterek, öğle saatlerinde ikametine geldiği anları anlattı. N.Ş, “İkametime geldiğimde anahtarım ile kapıyı açmak istedim ancak kapı kilitli olduğu için açamadım. İçeriden hafif inleme sesleri geldiğini duydum. Telefonuna ulaşamadım. Sese gelen dayıya merdiveni sordum ve ikametin balkonuna çıktım” dedi.  N.Ş., “Salona geçtiğimde Öykü hareketsiz yatıyordu. Ağzından köpük gelmişti ve nefes almıyordu. Telefonunu şiir çaldığı için durdurdum. Telefonuna hiçbir işlem yapmadım” diyen N.Ş., “Öykü’nün daha önce söylediği gibi dilini kontrol ettim. Kolonya koklattım ancak kendine gelmedi” ifadelerini kullandı.

“İLK ÖNCE ORTALIĞI TOPLADIM”

112’ye geç haber vermesi hakkında N.Ş., “Bu sürede yaklaşık 20-25 dakika geçti. İkametim dağınık haldeydi; metamfetamin kullandığımız cam düzenek kırılmıştı. Halıya da dökülmüştü. Ambulans çağırmaya karar verdim. İlk önce ortalığı topladım yani maddeleri camdan attım. Daha sonra ambulans çağırdım. Polislerin sorması üzerine uyuşturucu kullandığımı söyledim ve uyuşturucu maddelerinin yerini gösterdim. Evde bulunan düzenek bana aittir ancak hiç kullanmadım. Bu zamana kadar Öykü Yündün ile 20-30 kez benim ikametimde metamfetamin kullandık.  Önce epilepsi rahatsızlığı sandığım için ambulansa haber vermedim. İlk önce ortalığı topladım. 3 aydır metamfetamin kullanıyorum. Öldürücü olduğunu bilmiyordum” dedi.

ÖYKÜ ‘ÖNCE BUNLARI KALDIR’ DEMİŞ

“Ambulansı çağırmadan önce metamfetaminle ilgili eşyaları kaldırmamı Öykü bana önceden söylemişti” diyen N.Ş. Öykü’nün kendisine ‘Senin başın belaya girmesin, böyle bir durumda önce bunları kaldır’ dediği için bunları yaptığını söyledi. Tanık olarak ifade veren A.K, Öykü Yündün’ün bir sefer epilepsi krizine girdiğini gördüğünü belirterek, “Metamfetamin ve eroin kullandığını gördüm. N.Ş.’yi ismen biliyorum. B.K. ile aynı şirkette çalıştıklarını, marketi kendilerine kamufle edip uyuşturucunun dağıtımını ve satımını yapıyorlardı” dedi.

“UYUŞTURUCU VERMEDİM, ÖLDÜRMEDİM”

Olay ile ilgili davanın ilk duruşması geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. Davada sanık N.Ş. uyuşturucu verdiğini ve öldürdüğünü reddederken Öykü’nün sokaklarda yaşadığını, kıyamadığı için evine aldığını söyledi. Dava, ileri bir tarihe ertelendi.  Ayrıca Öykü Yündün’ün 2013 yılında okulda arkadaşlarına istismara uğradığını söylemesi üzerine, durumu öğrenen annesinin suç duyurusunda bulunduğu ve 29 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Olay tarihinde 29 kişi, hem ‘çocuğa cinsel istismar’ girmek hem de ‘şantaj’ suçlarından gözaltına alındı. 29 şahıstan 10’u ceza aldı.