Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Palu davası’ bugün

Kocaeli’de 15 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü öne sürülen Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın Sakarya’da öldürüldüğü iddiasına ilişkin, kamuoyunda “Palu ailesi” olarak bilinen davada 1’i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek.

Kocaeli'de 15 yıl önce

Hatırlanacağı üzere 15 gün önce gerçekleştirilen bir önceki duruşmaya Melike Tahnal’ın eniştesi tutuklu Tuncer Ustael ile tutuksuz sanık teyzesi Emine Ustael, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmıştı. Müşteki ve sanık avukatları duruşmada hazır bulunmuştu.

Gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, “çocuğu kasten öldürme” suçundan Tuncer Ustael’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını, sanıklar Ayşe, Hava, İsa ve Fatih Palu ile Emine Ustael’in delil yetersizliğinden beraatini talep etti.

MÜTAALA AÇIKLANDI

Sanık Ustael’in “çocuğun cinsel istismarı” suçundan beraatini isteyen cumhuriyet savcısı, sanıklar Ayşe, İsa ve Hava Palu ile Emine Ustael hakkında “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi” suçlarından suç duyuru yapılması talebinde bulundu.

Söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, mütalaaya kısmen iştirak ettiklerini belirterek, sanıkların üst hadden cezalandırılmasını istediklerini iletti.

Tutuksuz sanık avukatları da beraat talebine yönelik mütalaaya katıldıklarını söyledi. Suç duyurusunda bulunulması talebini kabul etmediklerini dile getiren avukatlar, müvekkillerinin beraatlerini, mahkeme heyeti aksi kanaatte ise lehe olan hususların kullanılmasını istedi.

Tuncer Ustael’in avukatı da mahkumiyete yönelik mütalaaya katılmadıklarını bildirerek, müvekkilinin beraatini talep etti. Söz verilen sanık Tuncer Ustael, mütalaayı anlayamadığını dile getirdi. Sanık Emine Ustael ise kendilerine iftira atıldığını öne sürerek, suçlamaları kabul etmedi. Ustael’in tutukluluk halinin devamını, duruşmaya katılmayan bir sanık avukatına esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı 19 Temmuz’a (bugün) erteledi. Bugünkü duruşmada yeniden karar verilmesi bekleniyor.

YARGITAY KARARI BOZDU

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde Meryem Tahnal’ın öldürülmesine ilişkin başlayan yargılama sonunda sanık Tuncer Ustael, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı” kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “hürriyeti yoksun kılma” suçundan 4 yıl, “kredi kartının kötüye kullanılması” suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanık Emine Ustael “kasten öldürmeye yardım etme” suçundan 12 yıl 6 ay, Havva, İsa ve Ayşe Palu ise “kasten öldürmeye yardım etme” ve “hürriyetin kısıtlanması” suçlarından 14 yıl 2’şer ay hapse mahkum edilmişti. Fatih Palu’ya da olay tarihinde yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını 30 Mart’ta bozarak, Ayşe ve İsa Palu ile Emine Ustael’in tahliyesine karar vermişti.