Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Palu davasında flaş gelişme: Öldürmedim ama öldüreni biliyorum!

Kocaeli’nin Körfez İlçesinde 2008 yılında ortadan kaybolan ve sonra öldürüldüğü öğrenilen Meryem Tanhal için açılan davada yargılanan Palu Ailesinden Sanık Tuncer Ustael, Tanhal’ı öldürmediğini ancak öldüreni bildiğini söyledi.

Kocaeli’nin Körfez İlçesinde 2008

Bir dönem Türkiye’nin gündemine oturan Palu Ailesi’nin yargılandığı dava devam ediyor. Kocaeli’nin Körfez İlçesinde 11 yıl önce Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal’ın (8) kaybolmasının televizyon programlarına konu olan olay Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Araştırmalarda hem Meryem Tanhal’ın hem de kızı Melike Tahnal’ın öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Aile fertlerinden Tuncer Ustael’in aileyi istismar ettiği iddiaları üzerine polis devreye girmiş, Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael, Hava Palu, İsa Palu, Fatih Palu ve Ayşe Palu tutuklanmıştı. Tutuklu sanıkların Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirilen karar duruşmasında; Sanık Tuncer Ustael’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Merhem Tanhal’ı ağaca bağlaması nedeniyle ‘Kişiyi hürriyetten yoksun kılmak’ suçundan 4 yıl, Meryem Tanhal’ın banka ve kredi kartlarını kullanması suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

AİLE BİREYLERİ DE CEZALANDIRILMIŞTI

Emine Ustael, Hava Palu, İsa Palu ve Ayşe Palu ise suça iştirak etmek suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı kişilere ayrıca ‘Kişiyi hürriyeti yoksun kılmak’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, bu ceza ertelendi. Fatih Palu ise suça iştirak etmek suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar vermişti.

AVUKAT TAHLİYE İSTEDİ

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar ise Yargıtay tarafından menfaat uyuşmazlığı nedeniyle bozularak yeniden görülmesine karar verildi. Yargıtay’ın kararının ardından sanıklar bugün bir kez daha mahkeme heyetinin karşısına çıktı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya tutuklu sanıklar Ayşe Palu, Emine Ustael, Hava Palu, İsa Palu ve Tuncer Ustael ile avukatları katıldı. Tutuklu sanık Tuncer Ustael’in avukatı müvekkilinin tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

BEN ÖLDÜRMEDİM AMA ÖLDÜRENİ BİLİYORUM

Tutuklu sanık Tuncer Ustael ise Meryem Tahnal’ın öldürmediğini belirterek mahkemede “Ben ne Meryem’i ne de başka birini öldürmedim. Ancak Meryem’in kim tarafından öldürüldüğünü söyledim. Tahnal ve Şipşak ailesi ile Hikmet Şahin bu olayın failidir. Ancak cesedin nerede olduğunu bilemem. Kendilerini sahilde gördüm. Gördüğümde Meryem Tahnal ölmüştü. Havva Palu da oradaydı. Tahliyemi istiyorum. O gün Havva Palu kardeşlerini bana gösterdi. Meryem o arada ölmüş. Ancak yerini bilmiyorum” dedi.

HEPSİ TAHLİYE TALEP ETTİ

Tutuklu sanık Ayşe Palu tahliyesini talep ederken, Fatih Palu ise “Tutuksuz yargılanıyorum, kaçmıyorum. Ailemin de kaçma ihtimali yoktur. Çok mağduruz, tahliyelerini istiyorum” dedi. Sanık Emine Ustael ise “Bütün bu olaylar Tahnal ailesinin işidir. Her şey onlardan kaynaklanmaktadır. Bu husus araştırıldığı ortaya çıkacaktır. Biz yardımcı olmak için hareket ettik ama cezaevindeyiz, mağduruz. Tahliyemi istiyorum” dedi. Havva Palu ise kaçmanın söz konusu olmadığını dile getirerek tahliyesini istedi.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Sanık İsa Palu ise ifadesinde “İki senedir cezaevindeyim. Bir buçuk senedir ilaç tedavisi görüyorum. Kaçma şüphem yoktur. Tahliyemi istiyorum. Çok mağdurum ve pişmanım” dedi. Cumhuriyet savcısı ise bazı sanıklara avukat tayin edilmesini talep ederek sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti bazı tutuklu sanıkların avukatları olmamaları nedeniyle avukat tayin edilmesi, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Ocak tarihine erteledi.