Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Parasını alamayan duvar ustası ağır cezalık oldu!

Çalıştığı inşaatta parasını alamayınca kendilerinden sorumlu şahsa mesaj atan duvar ustası Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Çalıştığı inşaatta parasını alamayınca

SEBO min 5Kocaeli Körfez’de ikamet eden ve inşaatlarda duvar ustası olarak çalışan Yunus Y., çalıştığı inşaatta iddiasına göre para alamadı. Kendisinden sorunlu olan şahsa parasını almak için mesaj atan Yüce, mahkemeye verildi. Tehdit suçundan yargılanan Yunus T., bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşına çıktı. Müşteki Necat S. da duruşmada hazır bulundu.

BAŞKASINI KAST ETMİŞ

Sanık Yunus Y., “Ben duvar ustasıydım. Necat’ı tanımam. Zeki K. şantiye sorumlusuydu. Alacağımı alamadım. Bu nedenle Zeki K. ile konuştum. Bu nedenle mesajları attım. İddianamede bahsi geçen sözleri ben Bayram Ç. isimli kalıp ustasını kast ederek söyledim. Bizim ücretlerimizi Necat Bey Zeki Keskin’e gönderiyor. Bayram Ç. da bize dağıtıyordu. Ben Necat S.’yi tehdit etmedim. Mala ben zarar vermedim. Kardeşim Faysal Y. zarar verdi. Bu zarar nedeniyle Zeki K.’ya bin 500 TL para aldı. Zarar 400 TL’ydi” dedi.

“ŞİKAYETÇİYİM”

“Ben işyerinde yetkiyi Zeki Keskin’e vermiştim. Olaylarda ben il dışındaydım. Bu durum huzurumu kaçırdı. Bir kısım malzemelere zarar verilmiş. İddianamedeki sözlerin bana söylendiğini düşünüyorum. Şikayetçiyim. Zararımın karşılandığı söyleniyor. Ben öyle bir para almadım” dedi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Savcı mütalaasında, “Her ne kadar sanık hakkında katılana yönelik tehdit suçlamasıyla dava açılmış, Asliye Ceza’da görevsizlik kararı verilmiş, yağma suçu olarak değerlendirilmesi için mahkememize gönderilmiştir. Katılan beyanı ve sanık savunmasında katılana yönelik tehdit olmadığı, katılan ve sanık arasında doğrudan bir irtibat bulunmadığı ve dolaylı bir irtibatın olduğu anlaşılmıştır. Berratine karar verilmesine” şeklinde oldu.

Mahkeme heyeti, tehdit eyleminin şikayetçi kişiye yönelik olmadığına karar vererek şahsın beraatine karar verdi.