Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Polis, Romanlarla huzur toplantısı yaptı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Ben sen yok biz varız’ projesi kapsamında İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü roman vatandaşlarla huzur toplantısı yaptı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Ben

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ‘ ben sen yok biz varız’ projesi kapsamında roman vatandaşlar ve mahalle muhtarları ile mahalle huzur toplantısı yaptı. Toplantıya katılan muhtarlar ve vatandaşların, mobese, devriyelerin arttırılması, uyuşturucuyla mücadele, parklarda ki şikayetler ve düğün yerleri gibi isteklerini dinleyen İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, talepleri not alarak birim amirlerine talimat verdi.

MÜDÜRLER VE DERNEK BAŞKANLARI

İzmit Yenidoğan Kültür Merkezinde İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Şeker, Asayiş Şube Müdürü Yusuf Aydın, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ömer Kodal, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü birim ve karakol amirleri Romanlar Federasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar, 14 mahalle muhtarı, meclis üyeleri ve roman vatandaşlar katıldı.

YÜZ YILLARDIR BERABER YAŞIYORUZ

İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, “Birlikte karşılıklı hoşgörü ve saygı içerisinde karşılıklı olarak sorunlarımızı konuşup çözeceğimize inanıyorum. Bu şehirde 25 bin roman vatandaşımız yaşıyor. 350 bin insanın 25 bini roman. Biz burada yüz yıllardır beraber yaşıyoruz. Biz birbirinden ayrılmış, bir birinin kültürünü bilmeyen insanlar değiliz. Bizim toplanma amacımız güvenlik anlayışında neler yapabiliriz. Biz birbirimize saygı duymadan, komşumuzun oğlunun yanlışını babasına, ya da suç işleyen birini karakola söylemeden geçiyorsak bunların çok karşılığı yok.” dedi

270 POLİS 58 BEKÇİ İLE HİZMET VERİYORUZ

Roman vatandaşlarının sorunları ve taleplerini dinleyerek notlar alan Mücahit Kesgin, talepler doğrultusunda toplantıya birlikte katıldığı birim amirlerine talimat verdi. İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, “ birim amirlerimin nasıl çalıştıklarına ben şahidim. Diğer çocuklar güvende olsunlar diye kendi çocuklarını görmeyip nasıl fedakarlık yaptıklarına ben Allah huzurunda şahidim. İzmit’te 270 polis 58 bekçi arkadaşımızla bir vardiya sistemi içerisinde çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. En iyi bu mu geliyor diye eleştirebilirsiniz, biz de daha iyisini yapmaya çalışırız. Bizler tek başımıza bir yerlere kadar gelebiliriz. Burada sivil toplum kuruluşlarının ve Mugarlarımızın destedeki de gerekli.” dedi.

AÇIK HAVADA DÜĞÜN YASAĞI DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz yıl İzmit Kaymakamlığınca yasaklanan açık havada düğün yapılması kararının bu yıl devam edeceğini belirten Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, romanların açık havada düğün yapmak istemeleri üzerine “Kent yaşamı içerisinde birlikte yaşamayı saygı çevresi içerisinde yaşamayı bilmeliyiz. Sadece benim dediğim olsun dediğimizde önümüzdeki düğün sezonunda yine sorunlar yaşarız. Yetkililer düğün salonlarını artıyor bu konularda bizde görüşmeler yapıyoruz. Yasak bu yıl da devam edecek” dedi.

KİREÇ OCAKLARI’NDAKİ PARKLANMAYA ÇÖZÜM ARANACAK

Kireç Ocakları Dernek Başkanı Faruk Soydan, mahallede yaşayan romanların taşımacılık yaptığını ve hafta sonları araçlarını park edecek yer olmadığından sokaklara park ederek trafik yoğunluğu yaşandığını belirtti. Soydan, ayrıca kireç ocakların devriye ve denetimlerin arttırılmasını talep etti. İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, araçlar hakkında rapor hazırlanarak gerekli yerlere iletilmesini talimat verirken, Kireç Ocaklarında devriyelerin arttırması talimatını verdi.

izmitemniyet

izmitiilceemniyet