Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmi kurumdan malzeme çalarak satan 9 kişi tutuklandı

Kocaeli’de bulunan bir resmi kurumda çalışan bazı siviller, usulsüz yollar ile dışarıya çıkartmış oldukları hurda kablo, demir, boya, toner, akü, kaynak makinası ve benzeri sarf malzemelerini sattıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli’de bulunan bir resmi

Alınan bilgiye göre Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmalar sonucu Gölcük’te bulunan resmi bir kurumda çalışan bazı sivillerin, usulsüz yollar ile dışarıya çıkartmış oldukları hurda kablo, demir, boya, toner, akü, kaynak makinası ve benzeri sarf malzemelerini üçüncü şahıslara satarak maddi kazanç sağladığını belirledi. Yapılan takip sonucu geri dönüşüm ve sarf malzemelerini değişik yollar ile tesis dışına çıkartan ve malzemelerin satışını yapan kişilere yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ile piyasa değeri yaklaşık 7 milyon TL olan çok miktarda geri dönüşüm ve sarf malzemesi ele geçirildi. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 6’sı savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen 9 kişi tutuklandı. 1 kişi de yurt dışı yasağı şartıyla adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.