Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sedat Şahin’e Kocaeli’deki cinayet davasında tahliye talebi!

2000 yılında Kartepe’de bulunan ceset ile ilgili hakkında ölüm emri verdiği iddia edilen suç örgütü lideri Sedat Şahin’in yargılandığı davaya dün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Savcı, Sedat Şahin’in tahliyesi yönünde görüş bildirdi.

2000 yılında Kartepe’de bulunan

SEBO min 55 Kasım 2000 tarihinde Kartepe TEM Otoyolu kenarında çalılık alan içerisinde silahla vurulmuş halde bir erkek cesedi bulundu. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan incelemelerde cesedin Hasan Beğen (20) isimli vatandaşa ait olduğu tespit edildi. 28 Kasım 2000 tarihinde C.Y. isimli bir şahıs, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına giderek, Hasan Beğen’i kendisinin öldürdüğünü iddia etti.

ÖLÜM ÜÇGENİ

Olayla ilgili 16 Ağustos 2017 tarihinde ifade veren bir gizli tanık, Hasan Beğen’in Sakarya’da ‘Ölüm Üçgeni’ adı altında gerçekleştirilen, aralarında Hasan Beğen‘in de olduğu cinayetlerin ‘Şahinler’ suç örgütü tarafından işlendiğini iddia etti. Tanık ifadesinin ardından olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada C.Y.’nin suç tarihinde Sedat Şahin ile birlikte hareket ettiği, Hasan Beğen’i öldürüldüğü gün Şahin’in o tarihlerdeki yakın adamlarından olan F.U. (46) ve ‘Horoz’ lakaplı A.K.’nin de (48) C.Y. ile birlikte olduğu tespit edildi.

“EMRİNİ SEDAT ŞAHİN’DEN ALDIK!”

Olayla ilgili 13 Temmuz 2018 tarihinde yakalanarak gözaltına alınan F.U., verdiği ifadede Beğen’i alacak verecek meselesinden dolayı Sedat Şahin’in talimatıyla, A.K. ve C.Y. ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. İfadesinde Sedat Şahin, cezaevinde olduğu dönemlerde işlerini kendisinin yürüttüğünü iddia eden Şahin, F.U.’nun daha önce de Sedat Şahin’in işlediği bir suçu üstlenerek hapse girdiğini söylediği öğrenildi.

SEDAT ŞAHİN SULAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Önceki duruşmalarda Sedat Şahin, “Bugüne kadar ne yaptıysam kendim yaptım cezasını da çektim. F.U. gibi bir insana neden icazet vererek cinayet işlettireyim. 56 yaşındayım 20 senesini hapiste yaptım. Ne yaptıysam bugüne kadar cezasını çektim ama F.U.’ya bu cinayeti işlettiğime dair tüm iddiaları reddediyorum” demişti. Savunmada Şahin’in avukatı, tahliye talep etmişti.

GİZLİ TANIK DİNLENECEK

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün davayla ilgili bir duruşma daha gerçekleştirildi. Dünkü duruşmada savcı, Sedat Şahin’in beraati yönünde karar bildirdi. Mahkeme heyeti, F.U ve Ş.S. adlı mahkumların tutukluluk halinin devamına, bir sonraki duruşmada, “Fatih” kod adlı gizli tanığın dinlenilmesine karar verdi.