Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Seni mermi manyağı yaparım” demişti: Ehliyetine el konuldu, aracı bağlandı

Kocaeli’de bebek arabasının katlanmaması üzerine çıkan tartışmada 4 kadın yolcu ile bir aylık bebeği araçtan indiren özel halk otobüsü şoförünün ehliyetine el konulup, aracının bağlandığı öğrenildi.

Kocaeli'de bebek arabasının katlanmaması

Kocaeli’nin sakin caddelerinde yaşanan bir olay, toplumsal nezaketin ve sabrın sınırlarını zorlayan bir durumu gündeme getirdi. Bir özel halk otobüsü şoförü, bebek arabasının katlanmaması üzerine çıkan tartışmada dört kadın yolcu ve bir aylık bebeği araçtan indirdi. Bu olayın ardından şoförün ehliyetine el konulduğu ve aracının bağlandığı bilgisi alındı. Olay, Kocaeli’nin yoğun saatlerinden birinde, bir özel halk otobüsünde meydana geldi. Bir aylık bebek ve bebek arabasıyla binen dört kadın yolcuya, sürücü bebek arabasını katlamaları konusunda uyarıda bulundu. Ancak kadınların bebek arabasının katlanamayacağını ifade etmesi üzerine sürücü A.K., kadınları ve bebekleri otobüsten indirmekte ısrar etti. Durum hızla gerilime dönüşürken, boş otobüste yaşanan bu tartışma diğer yolcular tarafından kayıt altına alındı.

TEHDİTLER SAVURDU

Yayılan görüntülerde sürücü A.K.’nın, kadınlara yönelik “Yürü” diye bağırırken, çevredeki vatandaşların bu duruma müdahale etmesini küçümseyerek “Çek çek, güzelim değil mi?” şeklinde alaycı bir tutum sergilediği görüldü. Bu davranışıyla, sadece yolcuların değil tüm toplumun tepkisini çeken sürücünün, insanlık dışı bu tutumu sosyal medyada büyük yankı buldu. Tartışmanın büyümesi ve sosyal medyada yayılması ile olay, daha da karmaşık bir hal aldı. Bebeğin babasının olay yerine gelerek sürücüyle yüzleşmesi, gerilimi doruğa çıkardı. Kameraların da kaydettiği bu çirkin anlarda, baba sürücüye yönelik tehditler savurdu. “Ramazan bitsin seninle özellikle ilgileneceğim. Sana bu hattı dar edeceğim. Bayıltana kadar döveceğim. Yaşından başından da utanmıyorsun” ifadelerini kullandı.

EHLİYETİNE EL KONULDU

Bunlara karşılık olarak şoför A.K.’nın, “Hadi dene. Seni mermi manyağı yaparım” şeklinde tehditkar bir yanıt verdiği duyuldu. Bu olayın yankıları sadece şahıslar arasında kalmadı. Toplumun geniş kesimleri, özellikle otobüs şoförlerinin yolculara karşı olan tutumlarını ve halkın güvenliğini tehdit eden bu tür davranışları sorgulamaya başladı. Kocaeli toplu taşıma otoriteleri ise yaşanan bu tatsız olayın ardından hızla harekete geçti. İncelemeler sonucunda, önceki vakalardan da benzer tavırlar sergilediği ve yolcuların güvenliğini riske attığı tespit edilen sürücü A.K.’nın ehliyetine el konulduğu ve aracının bağlandığı açıklandı.